Скандална прокурорка оневини Московски за инцидента със сина му

След 11 месеца разследването срещу Ивайло Московски за смъртта на 3-годишния му син е прекратено с аргумента, че бившият транспортен министър не е бил длъжен да знае правилата за безопасност и управление на моторните шейни. Прокурорката от СГП Емилия Варадинова, която подписва постановлението за оневиняването на Московски, се смята за галеница на главния прокурор Сотир Цацаров.

След 11 месеца прокуратурата прекрати разследването срещу бившия транспортен министър Ивайло Московски. Инцидентът с моторната шейна, управлявана от него, при който на 2 февруари м.г. загина 3-годишният му син, е случайност и Московски не носи отговорност за катастрофата. Няма данни за престъпление, смята прокурор Емилия Варадинова от Софийската градска прокуратура, съобщава „Сега“.

Ивайло Московски подаде оставка от поста министър на транспорта заради катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Правителството го изпрати веднага на поста вицепрезидент на Черноморската банка.

„Сега“ съобщава подробности от постановлението на прокурор Варадинова, която развива тезата, че безспорно смъртта на детето е заради падането от шейната, управлявана от баща му. Има инцидент, но това не значи, че водачът е имал виновно поведение, пише прокурорката. Според нея трябва да бъде безспорно доказано, че произшествието е в причинно-следствена връзка с поведението на водача и с нарушение на правилата за управление на снегомобил. Тя смята, че става дума за случайно деяние и деецът не следва да отговоря за него, защото не бил длъжен и не могъл да предвиди последиците. Не са нарушени обичайните практики за управление на шейна, приема Варадинова. Според нея Московски не е бил запознат с техническите данни на шейната, нито с правилата за управлението й, нито с каква скорост може да я кара, нито каква екипировка е нужна, нито че трасето не е за шейни.

Вижте повече за прокурор Варадинова в материала ни: Прокурорката, „оневинила“ фирмите до Пеевски, се оказа галеница на Цацаров.

.

frognews.bg

loading...