Скандалът между ВМЗ и министър Стоянов стигна до прокурор

Екипът, поел управлението на предприятието през юни твърди, че е заварил редица смущаващи договори

Скандалът между ВМЗ-Сопот и служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, стигна до прокуратурата.

Ръководството на ВМЗ-Сопот е внесло в прокуратурата сигнал за договор, който ощетява завода всеки месец. Тази информация бе съобщена от съобщи Епицентър.бг.

Договорът е за превоз на работници на ВМЗ и е сключен по времето, когато служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов е бил председател на Съвета на директорите на ВМЗ „ЕАД“.

Екипът, поел управлението на най-голямото държавно предприятие у нас в началото на месец юни, посочи, че е заварил редица смущаващи договори.

На пресконференцията във ВМЗ-Сопот, която бе дадена на 19 август председателят на Съвета на директорите Мариян Йовчев, изпълнителният директор Иван Иванов и заместникът му Георги Цветков бяха категорични, че това е един от фрапиращите примери.

„Тъй като сигналът вече е внесен в Прокуратурата, нямаме право да посочваме конкретика“, заявиха от ръководството на ВМЗ.

Припомняме, че служебният министър Никола Стоянов обвини предишното ръководства на ВМЗ-Сопот, че умишлено е водило предприятието към фалит.
Иван Иванов, който все още е изп.-директор на предприятието обаче бе категоричен, че в думите на Стоянов няма нищо вярно.

„Единственото вярно в неговото изказване е абревиатурата на Вазовски машиностроителни заводи. Този е човек престоял 7 месеца на стола на съвета на директорите като негов председател и единственото, което е правил, се е разхождал в скъпото си костюмче от портала до директорския кабинет. Той не познава военнопромишления комплекс, не познава състоянието на Вазовски машиностроителни заводи, така че тези твърдения, които чухме, да тежат на неговата съвест“, категоричен бе Иванов.
Източник: standartnews.com