Скандал! Асен Василев докарал цял бранш до колапс

Чайков е категоричен, че ако се наложи ще говорят и по площадите

Оказва се, че бившият вече вицепремиер и министър на икономиката Асен Василев е докарал цял бранш до колапс.

По време на първата среща със служебния кабинет, пожеланията са били повече от реалните действия, отбеляза инж. Стефан Чайков, който е председател на браншова камара „Пътища“.

„Чухме две важни неща – за сегашното ръководство на МРР няма спор, че документите са законни, че нашите действия са извършени и трябва да се платят“, каза той.

„След тази среща стана ясно какво мисли да прави министерството – иска да обяви нови обществени поръчки, обхващащи периода 2022-2023 г. Тази идея не е чак толкова нова. Опитах да мине и при предишното служебно правителство при Митова, но не успя“, уточни Чайков.

„Работещият вариант е, ако Конституционният съд вземе решение да се отмени решението на НС от 20 април“, каза още той.
„Ще търсим диалог, ако видим да стартира процесът по преструктуриране на бюджета на МРР и АПИ. Заради отказа на екс министъра Василев няма предвидени средства нито в един от двата бюджета“, добави Чайков.

На този етап не планират протести, ако желанието за диалог се превърне в конкретни действия. Иначе никак няма да им е трудно да излязат по площадите.
„И на нас не ни е приятно. От миналия септември не срещнахме разбиране на проблемите в сектора, а получихме маса неизпълнени обещания“, уточни той.

„Предпочитаме да си говорим по кабинетите и залите, но, ако се наложи, ще говорим и по площадите, макар и да не искаме“, заключи Чайков.
Източник: blitz.bg