СКОРОСТ НА КОРУПЦИЯ: 25 МИЛИОНА ЛЕВА НА ДЕН

Медиите съобщават днес, че от началото на годината досега, се харчат ДВАДЕСЕТ И ПЕТ МИЛИОНА ЛЕВА НА ДЕН ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ. 1/6 от тези пари са от евросредства, а другите – от нашите пари. Както е ноторно известно, най-ниската комисионна за обществена поръчка, е 30 %, като стига и до 80 %. Следователно: СЕДЕМ МИЛИОНА И ПЕТСТОТИН ХИЛЯДИ ЛЕВА НА ДЕН СЕ КРАДАТ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ!

А сега се чудете защо пенсиите са по 200 лева, а заплатите по 600 лева. Защо децата умират в болниците заради липса на лекарства и защото няма пари да ги изпратят в чужбина за лечение. Питайте защо улиците ни са разбити въпреки непрестанните ремонти и строителство, а изградените мостове и кръстовища се наводняват на два метра под вода при всеки дъжда. Питайте защо хората умират по новите магистрали, които стават на пързалка дори при влага. Питайте защо няма мантинели и аварийни ленти.

Някой изобщо осъзнава ли грандиозната кражба, която става всеки ден. Представете си, че на година плащате 1000 лева данъци. От тези пари, директно в джоба на политиците отиват от 300 до 800 лева ваши пари. Не се ли чувствате заинтересован да попитате: ЗАЩО!?!

От жалбите по обществени поръчки половината са основателни, тоест са направени за определен човек или фирма. Голяма част са с нередовности, които се установяват след това от проверяващите органи.

Е, честито! Оглавяваме класацията за НАЙ-КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО В СВЕТА!

Елена Гунчева

loading...