СКЪПИ ДЕПУТАТИ! Ама много сте ни скъпи. Не на сърцето – на джоба!

Ама много сте ни скъпи. Не на сърцето – на джоба! Освен към заплатите ви от по 7-8 хиляди, вижда се, че са ви раздадени и още 6 милиона и 33 хиляди лева – за дейността ви, за дарения, за …бе не знаем за какво, ама сте си ги взели.

Интересно ми стана, че първо – сумите постъпвали в касите на парламентарните групи – тоест, партиите, освен безумно високите субсидии, които получават за всеки овчи глас, получават и милиони ей така, за дейността си! И още по-интересното – за дарения.

Само на мен ли ми звучи безумно да вземеш от държавния бюджет, за да правиш дарения!!?! И разбира се, тези дарения не се правят от името на държавата, а от името на съответните политически партии, тоест ние плащаме за техния ПР на наш гръб, а те ни натякват колко са дарили! Гениално!

Оправданията, че се плащало на експерти, както и за писането на закони, издишат отвсякъде – като гледам „творенията“ по законодателството, съвсем спокойно могат да наемат студенти първи курс право, хем ще се подобни качеството на законите, хем и по-евтино ще им излезе. Защото ми е много, ама наистина много интересно кой точно пише законопроектите – с имена! И колко му е платено за пълната и тотална некадърност.

Днес излезе и информацията, че НС дава и 180 000 лева за китки. Да им е красиво, да ги поднасят на паметници, да ги изпращат на гости….имат, дават!

Но защо ли всичко това ми прилича на ситуацията, когато народът умира от глад, а Мария-Антоанета им препоръчва да ядат пасти и организира ежедневни балове в двореца?

Скъпи депутати, много сте ни скъпи, не можем да си ви позволим!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.