Слави Василев: Важно е през първите 100 дни да се види защо беше необходимо да се обърне страницата „Борисов”

Битката в България за промяна на властта и за превъзмогване наследството на Борисов минава през много фронтове. Това каза в ефира на „Офанзива” по Нова нюз политологът Слави Василев. По думите му част от това са проблемите с в. „Труд” и централата на ПП ГЕРБ.
,

„Ако служебният кабинет беше предястието, сега следва основното. Предстоят интересни неща в новата управленска коалиция. Важно е през първите 100 дни да се види защо беше необходимо да се обърне страницата „Борисов” и да се възстанови държавността. Резултат ще има, ако новото правителство изнесе конкретни данни за корупционни схеми на бившето управление. Може би именно заради това и Бойко Рашков запазва поста си. Не прогнозирам и други кадрови промени във вътрешното министерство”, обясни Василев.

Политологът прогнозира, че ще видим държавния глава в нова роля.

„Той няма да разчита само на словото, което досега се сблъскваше със стената „Борисов”, тя вече е преодоляна. По всичко изглежда, че следващият министър-председател ще бъде негово. Влиянието на Румен Радев ще бъде по-сериозно от това, което сме свикнали да наблюдаваме. Ще има и морално влияние с конкретна политическа насоченост, тъй като именно той насърчи промяна в политическия модел. Промяна, която беше припозната от обществото. Радев ще има сериозна роля да крепи започналата промяна”, каза още Василев.

https://frognews.bg/