Слави Трифонов: Изобщо няма да предложим кабинет и отиваме на нови избори

Ние утре изобщо няма да предлагаме кабинета за гласуване. Това означава, че отиваме на нови избори, защото ние като първа политическа сила, няма да подкрепим нито партиите на статуквото, нито „Демократична България“, нито „Изправи се.БГ! Ние идваме“. Разбира се, че съществува вероятността, при следващите две възможности ДБ, нито ИСБГНИ да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, БСП и ДПС и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна. Това съобщи в изявление лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Утре народните представители трябваше да гласуват проектокабинета на „Има такъв народ“.

Трифонов обвини в предателство „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме“ заради това, че са решили да не подкрепят проектокабинета на ИТН.

„Ясно бяхме заявили, че без подкрепата на партиите на протеста няма да предлагаме този кабинет“, повтори той.

„Ясно става, че ние направихме всичко възможно, всички компромиси и жестове към т.нар. партии на протеста, за да подкрепят правителството на „Има такъв народ“, да са спокойни хората и да има правителство. Това не се случи“, заяви Трифонов.

„Има такъв народ“ ще подкрепи кандидата за президент Румен Радев и с нашата подкрепа ние се надяваме, че той ще стане президент още на първи тур“, обяви още той. Според него Радев „най-много изпълва представата ни за президент на България“.

Трифонов благодари на всички, които „не се уплашиха да застанат заедно с нас с имената и лицата си“.

„Уважаеми колеги, най-искрено ви благодаря! Благодаря на ПГ на ИТН и на всички наши съмишленици, приятели и участници в това, което правим. Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим! Заедно!“, завърши шоуменът-политик.

Frognews.bg