СЛАДУР! ТЕ ГО ГОНЯТ ОТ КЪЩАТА, ТОЙ ПИТА КОГА ЩЕ Е ВЕЧЕРЯТА!

Мисловните серпентини на патрЕотите ме хвърлят в дълбок размисъл. Прав си беше Джамбазки – един нормален от тях няма. И граници нямат….
Значи, да обобщим скромната идея на Шкембе войвода: сложил си е той един четник, който, понеже е прост, го хващат да продава българското гражданство на Сульо и Пульо срещу 5000 евро, държат си половин милион в сейфа да са им подръка; ама той – войводата, нищо не знае по случая. Пре…ан откъм разпределянето, така да се каже! Не са хубави тези работи, ВМРО за такова нещо навремето глави са режели – да не разделиш полученото с другарчетата!

Ама като гледам как от редиците на патрЕотите на ВМРО ни дума, ни вопъл, ни стон, ни упрек към провиненото другарче, започвам пък да се замислям…може и да е делил! И сега да са в траур!

Но главатарят на четата няма да остави нещата така. Може да закрият агенцията, но той иска МИНИСТЕРСТВО! И съответно – цял министър, който да замени падналото другарче и съответно да осигури приходите на четата. Пък и в България е традиция едно и също нещо да го въртят с нови заглавия за радост на материала. Но същността да си остава същата. И приходите, приходите да не забравяме!

Да се чуди човек за функциите на тази институция – агенция ли ще е, комитет ли ще е, министерство ли ще – като имам предвид, че първото подобно нещо се създаде в началото на управлението на ГЕРБ, стигам до извода, че в същността си целта е „СИТЕ БЪЛГАРИ – В ЧУЖБИНА!“. И успяват, не мога да им отрека успехите, 1/3 от материалът вече се изнесе…значи, така да се каже, успешно изпълнена програма.

Затова настоявам, ако ще правят ново министерство, да включат улеснения за изпълнение на програмата – повече въздушни полети към цивилизацията /то и нали в Шенген по въздуха ще ни приемат/, ако е възможно, на Терминал 1 и 2 да връщаме тържествено българското гражданство, дават ни 5000 евро и отлитаме….

Тъкмо ще има какво да продават още повече. То само гражданството остана, България вече я продадоха!

Елена Гунчева