СЛЕДВАМ ПОСЛАНИЯТА НА ЦАР КАЛОЯН

С риск умнокрасивитетът да изпадне във възмущение и потрес от думите ми, ще си кажа, че това възрастни мъже и жени да се веят по бял чаршаф, с мечове и да се правят на циркаджии, показва дълбоки комплекси и нещо нездраво в психиката. Като кажа, че Алена и Фандъкова са рицарки-тамплиерки, ще приключа темата. Обикновено в подобни случаи нормалните хора се насочват към шиене на гоблени, ненатоварващи разходки сред природата и в по-крайни случаи – розови хапченца.

Но пък по нашите, български земи, рицарството открай време не е много популярно. Ето, в стари времена например цивилизования рицарски свят на днешните ни евроджендърски партньори, е решил да дойде да цивилизова дивите балкански варвари тук. Цялата тенекия на Европа е качена по конете и е дошла тук да ни обясни евроатлантическите ценности.

И тъй като по времето на цар Калоян на мястото на ул. Козяк е било голо поле, не е имало американски посланик, който да му дава съвети и да му казва, че не са хубави тез работи, които ги прави, при Адрианопол българският цар обяснява на латинските рицари къде точно да си сложат ценностите. Май археолозите още копаят тенекии от бойното поле. Чаршафите отдавна са изгнили.

Та, да напомня на сегашните чаршафоносци, че първо – мечове не се държат по този начин, смешно е. Второ – възрастен човек с бял чаршаф изглежда притеснително. И трето – ние, българите, нещо не сме рицарски настроени. Аз предпочитам ценностите на цар Калоян, а не на тези с тенекиите.

Та честито на новите рицари. Адрианопол Ви чака! Помнете 14 април 1205 година. Ние си ценим историята!

Елена Гунчева