След като БСП получи мандата от Радев, Корнелия Нинова призна, че…

Още утре стартират преговорите

Както вече стана ясно третият проучвателен мандат за съставяне на правителство отиде в ръцете на БСП.

Червеният лидер Корнелия Нинова обаче призна, че все още нямат кандидат за премиер.

Нинова остава на твърдата позиция, че ако се стигне до конкретни фигури за бъдещ кабинет, „Продължаваме промяната“ като най-голяма сила трябва да посочат кой да е премиер.

„Първото, което ще направим е да сложим на масата програмата, която изработихме преди две седмици. Първо ще поканим ПП, защото тя е обединяващото между трите партии, но е и възможност за обновяване на отношенията ни с досегашните партньори в правителството“, коментира лидерът на БСП, цитирана Дарикнюз.

Корнелия Нинова не крие, че най-голямото предизвикателство, пред което ще бъдат изправени, е намирането на общ език с ИТН.
В този ред на мисли допълни, че до момента въпреки идейните различия, винаги са успявали да намерят общ език с ДБ. Тя вярва, че и сега няма да е по-различно. Трудно е обаче намирането на сечението и добрия тон между ИТН и ПП.

Лидерът на БСП бе категорична, че още утре ще бъде даден старт на разговорите.
Разбирайки огромната отговорност, която пада върху тях, възнамеряват да подходят разумно и диалогично, за да могат да гарантират спокойствието на хората и сигурността на държвата.
Източник: vesti.bg