След Москов и потоп… Какво се случва две години след скандала с турските ваксини

Д-р Дечо Дечев, директор на болница „Свети Иван Рилски“, от която беше уволнен по времето на здравния министър Петър Москов и после възстановен на поста от служебния министър Илко Семерджиев, гостува в студиото на „Честно казано“ по повод навършването на две години след шумния скандал за детските ваксини с живак, внесени от Турция.

„Според мен тези ваксини са най-големия риск след аварията в Чернобил, пред който е изправен такъв голям контингент от български деца“, категоричен е д-р Дечев.

По отношение на министър Москов, по време на чието управление се разрази скандалът, Дечев заяви, че не може да проумее как човек с такъв морал е възможно да стигне до толкова висок пост в администрацията.

„Правим опити всичко това „наследство“ от д-р Масков да влязат в разумни параметри. Затова и той ще реагира все по-често срещу нашите действия“, допълни д-р Дечев.

„Вижда се, че той изпада в състояния, които нямат обективно обяснение. От него в рамките на един ден може да чуете две различни обяснения за едно и също нещо“, каза още медикът.

http://bitelevision.com