СЛУЖБИТЕ ДА СЕ УВОЛНЯТ И ДА СЕ НАЗНАЧАТ МИСИРКИ

НОВИНИТЕ ДНЕС, 25.02.2020 ГОДИНА

-„SI4KI 6A OMREM!”
Въпреки огромният скандал с разследването за пране на пране от каталунската полиция и прокуратура, в което е замесено името на Бойко Борисов, днес от официалните медии трудно може да се разбере, че това е водеща новина и всички българи само това коментират. Новината, по-скоро скандалът, е изместена изцяло от коронавируса, като бяхме уведомени как се разпространявал по света, какви мерки сме взели, кои българи са под карантина – напоителна информация, която цели да втълпи, че бубонна средновековна чума е нападнала света! И естествено: „Si4ki 6a omrem!”.

– ПРЕЗИДЕНТЪТ С КОМЕНТАР ЗА КЪЩАТА В БАРСЕЛОНА
След като беше индиректно обвинен от Бойко Борисов, че той е планирал скандалът с къщата в Барселона, днес Президентът Радев коментира пред медиите, че напълно разбира притесненията на Борисов при такова разследване, особено когато идва от чужда прокуратура. И добави, че то засяга не само Борисов, но и България. За съжаление първосигналната система на ГМР не може да осъзнае, че мачът свърши и че чуждите служби не се купуват и притискат така лесно като българските. Може да си купи всички мисирки в България, но испанската прокуратура и медии, известни с независимостта си, няма как. Затова по стар негов навик прехвърля вината на враговете си в България и омаловажава изнесените новини в чуждите медии. Но, Видовден идва! Макар и не с българската прокуратура и правосъдие.

– НСИ ПРИЗНА ЗА ГРЕШКИ
Безпреедентно Националният статистически институт призна, че е сбъркал данните за БВП, защото имало разминаване в процедурите и графиците на отчитане. Съобщението идва след като икономисти и опозицията разкриха несъответсвия и то големи между данни на митниците и статистиката. Всъщност много от данните за вноса не са отчитани, което позволява пък да се сглоби по-висок БВП, който според икономисти е в порядъка на 0,8 – 1 %, което няма нищо общо с възторжените хвалби на премиерина ни.

– СЛУЖБИТЕ ДА СЕ УВОЛНЯТ И ДА СЕ НАЗНАЧАТ МИСИРКИ
От разследващия сайт Белингкат отново засрамиха българските служби, като този път изнесоха информация за пишман-убиеца на Гебрев /ей, как пък един път от четири пъти не успяха!/, че бил дипломат в Женева. Без съмнение силно вълнуваща ни информация, без която българите няма да можем да спим. Смея да твърдя, че Гебрев дотолкова е опротивял на българите с непрестанните информации за убийството му, че някои искрено се надяват ГРУ да не се провалят следващия път и да престанат да ни занивамат с тази латиноамериканска криминална сага. Но пък като гледам разследванията на сайта, мога само да се надявам българските служби за сигурност да имат поне наполовината такъв капацитет. И ще ми стане още по-интересно, ако този разследващ сайт вместо с провалените опити за убийство на световно неизвестен бизнесмен, да започне да разследва прането на пари, в което се говори, че е замесен Бойко Борисов. Ще спомена, че в случай на подобна изнесена информация, която да звучи достоверно, ще си намерят нови пет милиона читатели!

– КАРАКАЧАНОВ ВЪЗМУТЕН : ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ТАКА!
След ареста на поредния „патриотичен” кадър – шефката на Басейнова дирекция в Пловдив, Каракачанов избухна и директно заплаши ГЕРБ, че това не може да продължава повече така. Той например бил силов вицепремиер, пък не знаел за акцията в Пловдив /по тази логика прокуратурата трябва ли да уведомява Шкембе войвода всеки път, като реши да употреби сила или да арестува някого?! Според мен войводата много жестоко бърка за какво отговаря силовия вицепремиер, и то не е за физическата сила при арестите!/. Разбирам го и него – издънките с неговите хора много се набиват на очи и започната да стават прекомерни дори за обръгналите на скандали управляващи. Все пак да напомня, че още няма яснота за продажбата на българско гражданство именно от кадър на ВМРО /посочен от тях за шеф на ДАБЧ/, както и дали рушветите за всеки български паспорт са делени с партията, която е назначила ценния кадър. Каракачанов заяви, че ластикът много се опъва и може да се скъса, а тогава трудно се връзва. С това явно няма намерение да напуска коалицията, заради която е допуснат до богатата държавна трапеза, а прави ясна заявка, че партията му трябва да бъде компенсирана за този арест. Явно с други постове или примерно поръчка или ресор. Не вярвах, че може да го кажа, но като коалиционни партньори във властта, патриотите се оказа по-големи изнудвачи и далавераджии и от ДПС. Може би защото осъзнават, че след падане на това правителство, повече власт дълги години няма да видят. Така че, Каракачанов, може, може така, ще държиш здраво ластика, за да не ти паднат гащите, защото излизането от властта означава незабавно разследване на всички сделки, в които е замесено ВМРО. Без значение какви са връзките ти в прокуратурата, па било и по семейство.

Елена Гунчева

loading...