Служебният премиер Гълъб Донев разкри кои ще са приоритетите им

Сред тях са цените на газа и горивата, високата инфлацията и блокираните ремонти

Служебният премиер Гълъб Донев разкри кои ще бъдат приоритетите им.

„От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната. Искам да отбележа, че противно на внушенията в общественото пространство, условия за апокалипсис в България няма, няма заложени мини, клопки, подводни камъни, които да отклоняват вниманието ви от подготовката на честни избори“. Това заяви още в самото начало ва на церемонията Кирил Петков.

„Преди час дадохме клетва да спазваме Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа. Клетвата вече е в сила. Пожелавам ви характер, смелост и мъдрост, за да отстоявате всеки свой подпис и решение в националния интерес на България. Запазете известна дистанция от властта, за да не губите връзката си с хората. Когато търсите решение на съществуващ проблем, мислете за всеки човек, който трябва да се справи с него и ще разчита за съдействие от страна на държавата ни“, заяви от своя страна служебният премиер Гълъб Донев.

„Държавата, за която се говори като за нещо извън нас, всъщност сме самите ние. В тази зала ще повторя, че очаквам от всеки от вас работа на 100% и умни решения с мисъл за всеки български гражданин. Предстоят ни месеци, в които политическите страсти ще са нажежени и в тази ситуация служебното правителство има задача да възстанови добрия тон и продуктивния диалог в обществените отношения. Все още има надежда, че ще е възможно, изтъкна той.

„Трябва да заложим като основен приоритет цената на природния газ, цените на горивата, високата инфлация, блокираните ремонти и поддръжката на пътищата в страната, протестът на пътно-строителните фирми и много други. Пожелавам успех на всеки един от вас“, завърши речта си Донев.

По-рано днес президентът Румен Радев представя задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония в Гербовата зала в президентската институция.
Източник: trud.bg