Слушайте словото Борисово!

Бойко Борисов пак удари дъното! Бившият вожд от Банкя, който в предизборната си кампания очевидно претърпява нервен срив заради необратимия крах на властовата му кариера, втрещи обществото с последната си словесна изцепка по адрес на жертвите на КОВИД-пандемията. Днеска 178 човека се пренесоха в по-добър свят от този на Румен Радев и на този провал, наречен Кацаров, заяви Бойко от чужбина и счупи простомера, казано на неговия хъшлашко-просташки език.

С крайно циничните си думи Борисов надмина дори вулгарните си разсъждения от оня запис за ПКП по адрес на подопечната му парламентарна шефка. И признанието пак там, че е прост човек и затова всички световни лидери му прощавали. Надмина и просташката хвалба в премиерското си интервю за немски вестник – как върволици хубавици удовлетворявали мъжките му нужди. И гениалното си умозаключение – пак там, за „една Мата Хари“ в спалнята му, която била подхвърлила златните кюлчета и пачките с милиони евро в чекмеджето му, внушавайки „мокра поръчка“ на Румен Радев. Надмина и прословутия гаф от началото на 12-годишното си управление, при който усмихнат и доволен Баце нареди на тогавашния си побратим и вътрешен министър Цветанов да награди с пържолки полицейските кучета, открили трупа на зверски убито момиче от Перник.

Цинизмът на Борисов еволюира. В началото словесните изблици на бившия бодигард будеха насмешка и минаваха с оправданието, че е простодушен и неопитен в политиката. Заложеният му просташки манталитет обаче, съчетан с огромната и безконтролна власт в ръцете му през годините, го превърна в сегашния самозабравил се, циничен и авторитарен тиранин. Заобикалящият го компрометиран гербаджийски елит попи от лошия му личен пример и близо половинмилионната чиновническа класа, която го преизбира, та да остане на държавната трапеза. Мутренският цинизъм като поведение се наложи във всички нива на всички власти…

С надеждата да си върне властта Борисов цинично бълва лъжи, приписвайки всички свои управленски грехове на президента и служебния кабинет. Всекидневно слушаме опорката му за „президента разединител“, която сега разгърна в абсурдното внушение за „президента убиец“. Какво е това, ако не елементарен опит за манипулиране на гласоподаватели – балъци?! Борисов, който пред камерата на Севда прегръща дядовци и баби, разплакани лелки, трактористи и строители, подарява кози, магарета и дори сакото от гърба си, изобщо не обича народа. Презира го. Някога той се изпусна за българите, че са „лош материал“. Това е истинското му отношение към хората – надменно, неуважително, просташко. Другото е театър. И го доказа с поредната си гавра!

Но, както се казва, „език мой – враг мой“. Затова нека Баце говори! И хич даже да не спира! Това вече работи за българската демокрация. Колкото повече глупости плещи, толкова повече ще отвращава и отблъсква гласоподаватели. Така истинската му същност ще лъсне и дай, Боже, най-сетне да прогледнат „слепите“ и да чуят „глухите“, повЕрвали в бойковата харизма!

Слушайте внимателно словото Борисово!

автор: Ростислава Иванова

duma.bg