Смачкан таралеж

Навремето Бойко Борисов беше казал, че да мачкат Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш. Това беше в началото на първия мандат на ГЕРБ, в който Цветан Цветанов бе вътрешен министър. Репликата на Борисов бе самохвална и просташка. Обаче Цветанов никога повече не стана министър на вътрешните работи, нито пък министър на каквото и да било. Това е оценката от най-близкия до него човек. И тя гласи, че този човек не става за изпълнителната власт.
Това не е учудващо. Все още, дори в гербаджийска България, се иска да имаш поне малко пипе, почтеност и такт, и, разбира се, да си прочел нещо повече от кориците на „Спартак“.
Последните реплики на Цветанов към държавния глава Румен Радев показаха, че поне тази оценка на Борисов е била правилна. Човек, който сравнява българския президент с изтрещелия лидер на Северна Корея, персона, която си позволява да прави гнусни намеци за семейното положение на държавния глава няма място в голямата политика.

Очевидно Цветанов става и проблем лично за Борисов, и за ГЕРБ, но те да си се оправят.
Поведението на Цветанов е връх на самозабравилата се политическа простотия, а това, че маниерите му все още се толерират от други политици, медии и граждани, е срамно за всички тях

Георги Георгиев

Резултат с изображение за борисов цветанов

http://duma.bg

loading...