Собственик на строителна фирма пред News24sofia.eu: Има много некоректни инвеститори и големи строителни фирми

Дошъл съм на протестът, защото имам моя фирма. И „коректни“ инвеститори, се опитват да ме фалират мен, а от тези пострадали фирми няма да е само моята, ще има още доста фирми като моята.

Говоря за едрите риби, за едрите строителни фирми, които злоупотребяват с малки фирми като нас, а не ни плащат фактури най-вече първи и последни. Не спазват уговорките по договора си и в момента няма да споменавам имена все още на инвеститорите „коректни“, а в момента ми дължат една фактура (последна).

Прекратиха ми договора без уведомление и ми издават фактура с измислени от тях неустойки в двоен размер на фактурата и сумата, която ми дължат на мен. Сумата не е голяма, но не и малка. Тази сума с нея можех да покрия данъци. Благодарение на тези инвеститори аз няма как да покрия тези данъци.

Досега винаги съм бил коректен към държавата в това отношение с плащане на ДДС, данък печалба и осигуровки, но в момента няма как да покрия абсолютно нищо, защото тези пари са задържани от тези некоректни инвеститори. Тези едри риби, са много близки до сегашното управление на държавата.

Например: собственикът на въпросната некоректна фирма, се води главен инженер, както и бивш директор няма да казвам, все още откъде, но ще кажа, че е държавна работа от управлението на ГЕРБ. Вие сами си направете сметка дали тези хора, са свързани с до властта и управлението или не.

Искам да кажа, че все още до момента не са ми оказали някакъв натиск, но имам съмения и се чуствам застрашен и съм уплашен. Защото съм се сблъсквал с техни хора от строителни фирми (т.н.) . Които ми доведоха със същите тези охранители, един вид да ме респектират. Не мисля, че има вариант да ми върнат парите, нямат никакви намерения да ми ги върнат и не знам, ще видим какво ще правим за напред.

Аз в момента не очаквам нищо, но по – натам ще направя моя случаи по – известен по медиите и ще им представя всички документи, и не само за тези инвеститори и за други не толкова стари инвеститори, които са пак Изплнителни директори в момента на разни банки.

В най-скоро време ще извадя всички документи, фактури, плащания. Ще се посъветвам с адвокати и ще направя случая медийно достояние.

loading...