Соня Момчилова: Освен кич българинът няма какво да усети от председателството

”Отличен 6” написаха председателите на Европейския парламент и Европейската комисия Антонио Таяни и Жан-Клод Юнкер на българското европредседателство.
Комплиментите за него обаче не трябва да ни заблуждават, каза на конференция в София президентът Румен Радев. Според него състоянието на Европейския съюз е такова, че Брюксел може да си позволи само положителни оценки.

ПР-експертът Соня Момчилова е на мнение, че вчерашното изказване на държавния глава е било уместно, безепитетно, точно, безпощадно и уместно.

„Ние дори министър си имахме за откриването, толкова бляскаво, толкова провинциално, да не кажа селяндурско. Ние тук, като една бедна фамилия, показахме как можем да не храним децата си, ама ще нахраним богатите роднини, няма да се посрамим пред чужденците“, каза Соня Момчилова в студиото на „България сутрин“.

По думите ѝ обикновеният човек няма какво да усети от това председателство освен кич, който не е оправдан, и мерки за сигурност. Момчилова допълни също, че президентът Румен Радев е говорил именно както трябва.

„Няма такова понятие неуспешно председателство. Има много похарчени пари на вятъра, има похарчени пари за глупости“, смята Момчилова

.

http://frognews.bg