СОЦИАЛЕН ИНЖЕНЕРИНГ ИЛИ КАК ДА ПОЛУЧИМ 80 % ДЕБИЛИ

Не вярвам в случайността. Особено в политиката. Ако нещо Ви изглежда случайно, означава, че много добре са ви манипулирали и сте в ръцете на професионалисти. Хората, които са в управлението, донякъде осъзнават как действа манипулацията. Другите просто се носят по течението.
Световна конспирация? Не чак толкова, по-скоро план. Защото мислещи, интелигентни, разумни и знаещи хора не могат да се управляват лесно. Примерът, който винаги давам – глутница се управлява много по-трудно от стадо овце. Следователно начинът да задържиш властта е да направиш хората стадо, 80 % дебили, а останалите 20 % да ги държиш притиснати с компромати или да ги смачкаш. И най-вече – да внушиш на стадото, че тези 20 % ги лъжат, че си въобразяват някаква конспирация, че им внушават лъжи.
Както се казва: най-голямата победа на Сатаната е да накара хората да повярват, че не съществува.
А всъщност точно това правят кукловодите. Нееее, не Боку и компания, които са кукли на конци. А тези, които са ги подбрали и поддържат властта им. Нали не очаквате да повярваме, че човек с интелектуалния капацитет или по-скоро липсата му на Боку и компания, могат да удържат властта толкова дълго време.
От 29 години непрестанно ни обработват – медии, политици, общественици, докато ни превърнаха в сива безмислеща тълпа, която се влияе само от емоциите си. Защото това е един от начините – без разум, кратки, емоционални лозунги, които действат на чувствата и емоциите, но не минават през разума. Защото ако минат, ще се стопят като летен сняг.
Затова и обещанието: „Ще повишим пенсиите три пъти!“, звучи прекрасно и всички започват да се вълнуват. Само малкото останали от материала, които имат разум, започват да се питат: как, откъде, кои разходи ще се намалят и кои приходи ще се увеличат, колко ще струва, какви са изчисленията….на които въпроси като се отговори, се вижда фалша. Но колко хора си позволяват лукса да използват мозъка си?

Интелигенцията беше опростачена и купена. Накарана да повярва в собственото си величие и разграничена от плебеите. Народ, разделен повече от всякога. Време разделно – българи от българи, всеки срещу всеки!
Медиите бълват съзнателно програми, водещи до пълно затъпяване и втълпяване на фалшиви ценности и морал. Семействата се разбиват, за да могат децата да се манипулират по-лесно и да се поддават на възпитанието, което е необходимо на управляващата класа.

И да припомня един цитат на Ноам Чомски за манипулирането:

Средство № 7 на манипулацията: Поддържане на невежество сред населението. Култивиране на посредственост

„Целта е да се гарантира, че хората не са в състояние да разберат техниките и методите, използвани, за да бъдат контролирани и да се огъват на чуждата воля. Качеството на образованието за по-ниските слоеве на обществото се снижава.Масите са правени бедни и посредствени, така че невежеството, което отделя по-ниски от по-високите социални класи, да остане на ниво, което ниските класи не могат да преодолеят.“

Честито, имаме 80 % негоден за нищо материал. И 20 % богоизбрани, които толкова вярват в себе си, че забравят да се огледат.

Това е България днес! Време разделно…..време без разум, време без логика, време без герои, време на убиване!

Елена Гунчева