Социалисти на протест срещу Нинова, госпожа-другарката твърди, че нямало подписи за присъствено свикване на НС на БСП

Социалисти организират протест срещу действията на ръководството на БСП и лично на Корнелия Нинова след катастрофалната загуба на изборите. Той ще се проведе на „Позитано“ утре от 14 ч.

Припомняме, че първо в rns.bg бяха публикувани имената на 64-ма членове на Националния съвет на БСП, които поискаха присъствено провеждане на пленум утре. На него трябваше да се избере друг преговарящ за съставяне на правителство, както и да се насрочи скорошна дата за провеждане на конгрес на столетната партия, на който да бъде избрано ново ръководство. В момента да участва в преговорите се готви Корнелия Нинова, която си подаде оставка.

Датата на конгреса пък е насрочена чак за 22 ануари 2022 г., при все, че за провеждането му е нужна подготовка от 2 седмици.

Тази вечер на официалната страница на БСП беше публикувано съобщение, че до този момент в отдел „Деловодство“ на НС на БСП не е внесена подписка с 1/3 от членовете на Съвета, каквото е изискването на чл.16 от Правилника за организацията и дейността на НС за провеждане на присъствено заседание на 23.11.2021 г.

До момента гласуването на неприсъствените заседания е ставало по един и същи начин – всеки от нас изпраща писмо по електронната поща до деловодството с подписана декларация за или против което и да е решение. Това направихме и в края на миналата седмица. Ако Нинова не уважи вота ни, това означава, че и всички други гласувания са били нелегитимни, коментираха членове на НС пред електронното издание rns.bg.

Ето и официалнатата позиция на 64-имата:

На 20 ноември 2021 г., в 18.11 ч. на имейла на деловодството на НС на БСП ([email protected]) е изпратено уведомление, с което се обявява свикването на присъствено заседание на НС на БСП, подписано от 64 членове на НС. Същите са изпратили имейли до [email protected], каквато е практиката, установена от ръководството на партията за неприсъствени заседания. След като бяха събрани тези 64 заявления, те бяха изпратени до всички членове на НС на БСП и нито един от тях не е оттеглил своя подпис.

rns.bg