Социалисти хванаха Нинова в лъжа за подписи

Членове на Националния съвет на БСП са събрали подписи за свикване на присъствено заседание на 23 ноември от 14:00 часа, докато е текло гласуването по насрочения днес от председателката Корнелия Нинова неприсъствен пленум, научи ФАКТИ от свои източници.

На обяд от централата на партията обявиха, че са събрани 103 гласа “за” предложението на Нинова, с което ѝ се дава мандат за преговори с Продължаваме промяната, ДБ и ИТН за съставяне на правителство. От Позитано 20 посочиха също, че само 19 членове са били против.

За противоположната на Нинова позиция са събрани 64 подписа, което опровергава официално изпратената от централата, съобщиха за ФАКТИ осведомени източници от партийните среди. Любопитното е, че хората, които са гласували по предложението на председателката в оставка, не могат да бъдат проверени на практика от никой член на БСП. До тях достъп имат само Нинова и двама нейни служители.

Подписката на инакомислещите е публична и може да бъде доказана. В нея те настояват за избор на заместник – председател, който да изпълнява функциите на председателя в оставка, избор на контактна група за водене на преговори, както и свикване на национално съвещание с участието на членовете на НС на БСП, ПГ на БСП, председателите на Общински и Областни съвети на БСП и кметовете на БСП.

fakti.bg