Социологическа агенция представи следното разпределение на гласовете, aз обаче не бих се съгласил. И ето защо:

Няма налично описание на снимката.

Социологическа агенция представи следното разпределение на гласовете, направено чрез запитване на 1008 пълнолетни български граждани.
Аз обаче не бих се съгласил. И ето защо:

1. ИТН с поведението си в 45тия парламент показа доста пъти, че не знае въобще какво да прави с гласуваното от народа доверие. Сигурен съм, че най-високия си потенциален резултат те постигнаха на изборите през април. Вълната от първоначалната пипулистка риторика на партията вече спадна доста, като се видя, че партията няма ресурсите и подкрепата да състави правителство.

2. Герб като втора политическа сила. Няма как да стане, защото герб загуби голяма част от финансовите си потоци след като служебното правителство „удари“ обрачите от фирми, които работиха чрез герб и за герб. В държавната администрация последваха уволнения на високо ниво и вече герб не държат едни 600 хиляди работещи там и техните семейства като заложници. Хората ще запазят работата си въпреки излизането на герб от властта. „Бизнесът“ вече няма да натиска своите служители да гласуват за герб, защоро няма полза от това и е рискован ход за тях самите.

3. БСП стена редиците и показа, че е единствената опозиция на герб. Която с целенасочена политика се бори с хаоса, който герб създаде с 12 годишното си управление. Преминаване на истерията покрай болестта ще изведе до изборните секции частта от електората на БСП, която не гласува заради насаждания им страх през април.

4. ДПС е една от партиите с най-стабилен електорат, но на предните избори показаха, че този електорат вече намалява. Сега благодарение на Демократична България и ИТН те ще имат много повече гласове от тези на предните избори и ще покажат много по-добър резултат и твърде вероятно е да са 3та или 4та политическа сила.

5. Демократична България ще запази горе-долу същия резултат от изборите през април. Като либерали тях ги интересува само внедряването на разруха в българското общество и политика, а за тази идея имат доста сподвижници. Помощта им идва основно от не правителствени организации и от ДПС. Но резултатът им може да се поснижи.

6. Лъжепатриотите. С втремежа си отново да се върнат в парламента те загърбиха „различията“ си и решиха дружно да се сгромилясат по начин по който никога да не се върнат в парламента. Това беше првдречено от мен и стана факт на предните избори. Искрено се надявам и сега да стане така. Заради провеждането на антибългарска политика, заради ощетявнето на България по всички линии и за службата им на клана Борисов. Това са основните виновници за последните 6 години на управлението на кабинета Борисов.

7. Възраждане ще обедини около себе си националистическия вот и твърде е вероятно благодарение на действията им последните месеци да успеят да преминат 4 процрнтнта бариера и да се окажат единствената националистическа формация в парламента.

8. Партията, която не се споменава тук е Българско лято, което набира популярност благодарение на направените от Божков разкрития и в някои случаи самопризнания за комбинациите и престъпните схеми които той и нашите управляващи са вършили. Въпреки, че трябва да бъде арестуван и да се изясни вината и съпричастността му към способстването от негова страна за развитието на корупционните практики по висшите етажи на властта партията му е с висока поддръжка сред феновете на гангстерските филми в България. А, те напълно могат да го вкарат в парламента, като се има предвид, че на предните изборите Българско Лято събра 3.6 процента от доверието на обществото. 🙂

Даниел Христов