Социолог направи интересни разкрития за изборите

Посочи, че Радев се намира в сложна ситуация

Социологът Евелина Славкова направи интересни разкрития за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Тя посочи, че неизменно темите с високите цени, газа и коронавирусът, ще участват в предизборната кампания. В този ред на мисли Славкова подчерта, че предизборната кампания ще е със социален профил.

„Има повишено ниво на икономическа тревожност заради предстоящата зима… В голяма степен кампанията ще е традиционна. Но в нея роля ще изиграе служебният кабинет“, подчерта тя в ефира на Българското национално радио.

Социологът допълни, че държавният глава Румен Радев се намира в доста сложна и незавидна ситуация.
„Той калкулира в себе си една аритметична задача – ако след 2 октомври не бъде излъчен редовен кабинет, той трябва да управлява още и то в месеци със сериозни проблеми заради газовите доставки. Този по-агресивен език от страна на служебния кабинет към предходното правителство се дължи точно на тази калкулация. Това е моя хипотеза. Действията на служебния кабинет няма как да не окажат влияние върху изборните резултати“.

Освен това социологът посочи, че е доста тревожен и фактът колко хора ще отидат да гласуват заради легитимността на избора.

Според нея ПП и ДБ ще се явят отделно на изборите заради самочувствието на Промяната и усещането, че ще бъдат първа сила.
По думите ѝ БСП са изправени в сложна ситуация заради липса на периферия и заради това, че са били част от властта, а от това са претърпели загуби.
Източник: standartnews.com