СО е похарчила над 96% от парите за зимно почистване до септември

Столичната община е похарчила над 96% от парите, предвидени за зимно почистване за 2021 г. още през есента. Това става ясно от доклад на двама зам.-кметове в Столичната община.
,

17 милиона лева са предвидени в план сметката за 2021 г. що се отнася до зимното почистване. До края на септември обаче са похарчени 16.43 млн. лева от тях или близо 97%, пишат от “Дневник”. Справка на ФрогНюз показа, че според план-сметката на градоначалниците в столицата необходимите за почистването на столицата средства са в размер на 26.3 млн. лева, от които именно 17 са за зимно улично почистване.

Останалите са разпределени за почистване и поддръжка на пътищата в Природен парк “Витоша” и поддържане на републиканските пътища в границите на гр. София. В сметката е включено и зимно почистване на общинските пътища на територията на Столичната община.

Какво се оказва?

Зам.-кмета по околната среда Десислава Билева и този на финансите Дончо Барбалов докладват до СО, че разходваните средства от всички 26.3 млн. за цялата година до 30 септември вече са изхарчени 25.1 млн. лева.

Припомняме, че при падането на първия сняг в столицата местната управа отново остана изненадана. През нощта, а и в ранните часове на деня имаше редица проблеми с градския транспорт и непочистени улици, а столичния кмет Йорданка Фандъкова обвини една от фирмите, отговарящи за това в бавна реакция. Фирмата бе глобена малко по-късно.

https://frognews.bg/