Спецакция в пернишкия завод „Стомана“

Полиция и жандармерия са влезли преди минути на територията на пернишкия завод „Стомана“. На място операцията се ръководи от вътрешния министър Младен Маринов и от представители на прокуратурата. В завода е пристигнал и министърът на икономиката Емил Караниколов.

По информация на „Хоризонт“ акцията е свързана с разследването около безводието в Перник.

Екипите на полицията трябва да осигурят достъп до тръба, част от която минава през територията на завод „Стомана“, и да се провери дали има опити за отклоняване и незаконно източване на вода.

На място е пристигнал и кметът на Перник Станислав Владимиров.

Междувременно е преустановено бе водоподаването в пернишкия квартал „Проучване“ и на улица „Рашо Димитров”  заради влошено качество на водата, съобщиха от местната РЗИ.

В три от общо взетите пет проби са установени несъответствия по показателите колиформи и ешерихия коли, а в две от пробите наличие на сулфит редуциращи клостридии. На населението ще бъде осигурена вода с цистерни. В момента  се извършват ремонтни дейности от страна на ВиК-Перник.

Във всички останали райони на град Перник и населените места с режимно водоподаване водата е с добри показатели и годна за питейно-битови цели.

Автори: Николай Христов , Елена Тамакярска – кор. на БНР в Перник

Резултат с изображение за завод „Стомана“

https://bnr.bg/

loading...