Спецът по автоголове

Определено спечелихме без лидерски дебат. В предлагания ни модел и щам от типа „Бойко Борисов“. Закодиран по-общо в матрицата „А ла ГЕРБ“.

Ако се беше състоял дебатът; нямаше да чуем и разберем нищо ново и по-различно. Щяхме да си останем (същите) неуки и невежи. Даже (напълно) е възможно – и малко повече.

Доказано кресливият (им) партиен екип просто нямаше да се спре пред нищо. За да раздува банални масали за магистрали. И тем/тям подобни. Които да (ни) омайват, препарират и баламосват.

Целта им е ясна – да се разводнява и обезсмисля самият дебат. Какъвто го иска всяка (нормална и редовна) опозиция по целия свят. Насаме, във формат „Очи в очи“. Уточнения за по-изтънчените франко- и разни други -фони: „Тет-а-тет“ (tête à tête). Може и „Виз-а-ви“ (vis-à-vis).

Сега обаче ситуацията е коренно противоположна. Променя се с дни. Буквално вече и с часове. След проваления дебат. За добро или за зло; всеки сам да прецени. По-скоро, вървим към първото.

Казват (ни) се неща, които иначе нямаше как да чуем в ТВ студията. Например, че бившият финансов министър Вл(ади) Горанов не искал да се (и ни) промени. Нито лично той, нито с политиката по ръста на доходите. Просто нямало да има такъв.

Тогава какви бяха тия бомбастични изхвърляния и надцакване за скок на заплати и пенсии? Сега от него (под)разбираме, че това са (само)подхвърлени лесни залъгалки. Нещо като (само)свалки. За (само)употреба за пред електората. И по отношение на пенсии; и за заплати, и за данъци. Просто това не можело да стане. Нямало такъв филм.

Камъчето изплю обаче лично бившият (двукратен) премиер. Пак (ни) се зарече, врече и отсече. В неговия си стил, модел и щам. Точно като преди президентските избори.

Тогава (ни) плашеше с оставка. Сега – (май) се бил (вече) зажалил и прежалил. Тичал към опозиционно място. Второ, или трето – не уточнява. Засега.

Очевидно той си остава същият и не се променя. Не иска и не може. Противопоказно му е.

Като спец по автоголове. Със или без позволение от Началството.

Автор: Георги Димов

Спецът по автоголове

cross.bg

loading...