СПИ ЛИ ВИЦЕПРЕМИЕРКАТА НА ВСИЧКИТЕ РАБОТИ?

Седя и си мисля – ако някой ден, да допуснем, му се свършат на Премиера калинките и тия дами, дето само Той има право да ги нарича…да прощавате…знаете как… – та ако в тоя ден, от немай къде, Той рече да ме тури и мен, да кажем, за вицепремиерка по туризма, икономиката, кибернетиката, изборите и другите темподобни неща – то на мен каква ще ми бъде първата работа?

Първата ми работа ще бъде да позвъня на г-жа Караянчева или на следващата госпожа, която Бойко ще направи шефка Народното събрание, и да й заповядам да поправи Закона за телевизията и радиото. Да напише в поправката: „В БНР и БНТ журналисти да не се назначават!“. Кратко и ясно! Защо така? Ами защото в тоя закон сега-засега има „вратички“ и през тях, макар и трудно, все още успяват да се промъкнат в ефира и на екрана някакви хора – макар и малко – които упорстват да се занимават с журналистика, вместо с реклама и с черен пиар. И тия хора се изхитрят да правят разни интервюта с вредни въпроси, които мътят главите. Това, както знаете, е недопустимо.

То, преди всичко, затормозява слушателите като ги кара да мислят. А и малко затъмнява поредицата бляскави успехи на известните граждани за европейското развитие на България. И не може тъй да продължава!

И аз се чудя – спи ли Мариана, сегашната вицепремиерка на всичките работи? Трети ден вече нито един закон не е преправила!

Анна Заркова