Спокойната среда е ужаса на Борисов!

Политиката ми е хоби, не професия, но понякога се опитвам да направя анализ / личен/ на отминали събития в нея, за да се опитам да предвидя бъдещи такива!

Бойко Борисов е в публичното пространство вече повече от 20г. За целия период на присъствието си в него рязко изпъкват 2 определения както на него, така и на политическите му „постижения“.
Първото характерно определение, което присъства във всяко едно от превъплъщенията му в публичното пространство, от позицията на различните Длъжности, които заема във времето е съвсем простичката думичка “ Бушон“.

Няма момент, от цялото му присъствие на политическата сцена в България, в който някой да не е изгърмял като Бушон, поемайки отговорността на провала вместо Борисов!

За нещастие началото на появяването му на сцената беше белязано със съвсем буквално „гърмене“ на около 34 бушона, които знаеха прекрасно кой е Борисов, какъв е бил, на кой господ се моли, и защо е зависим заради миналото и настоящето си! Разчистеният път осигури последствието…..и го „легитимира“.

В последствието “ Бушоните “ вече бяха съвсем доброволно предлагаща се стока за отстрел, заради прекомерните си амбиции, алчност и липса на морал. Това съпътстваше и мандатите му като кмет, и първия мандат като Министър Председател, съпътстваше и вторият, съпътстваше и третият.

Второто характерно определение за пребиваването на Борисов в публичното пространство е Провал!
Във всеки един момент от престоя му в него!
Провал като Главен секретар на МВР и прекратен предсрочно мандат!
Провал като кмет и прекратен предсрочно мандат!
Провал като Министър Председател и прекратен предсрочно мандат – 2 пъти!
Един измъчен, цял, трети… Съпътстван от скандали, чекмеджета и нестихващи протести…
На фона на тези публични факти, не спира да ме изумява безумно наглата, арогантна увереност на този хомосапиенс, че след 7 Провала – 8-ия опит ще е с различен край!
Не спира да ме изумява и мазохизма на всички Съзнателни бушони, които за миг
„слава“, залагат съдби на милиони хора, и най-вече на себе си, семействата си, близките си, заради едната алчна агресивна амбиция!

Спокойната среда е ужаса на Борисов!
Нормалното общуване, нормалната политика, нормалните дори междупартийни отношения не са вода, в която този човек може да плува, той може да вирее само, ако руши! Защото СИК, ИПОН, ВИС, КОРОНА, Улицата……така учеха треторазрядните си бухалко-въртачи.
За чужда сметка с падеж на плащане от следващите поне две поколения….минимОм!
Тъжна работа……

Не ме е страх от тази мишчица! Никога не ме е било страх от амеби.
Със срок на годност беше!….Изтече….

Силвия Георгиева