СПРЕТЕ КИРИЛ ПЕТКОВ

Всеки път, когато възлюбленият на Козяк наш премиерин отиде в Македония, двустранните отношения рязко се влошават. Май единственият му успех е самолетната линия София-Скопие, по която вероятно пътуват по трима човека общо на самолет. Дълбокото непознаване на проблема с Македония, непознаването на българската история, историята на Югославия и сферите на влияние в региона, докараха нашата държава дотам, че премиерът да си говори неща, които са далеч от официалната външна политика на страната.

При поредното посещение на Петков в Македония, изстъпленията на българофобите достигнаха нови висоти. И вместо реакция, Петков гледаше озадачено, а след това пак се усмихваше отнесено и обясняваше, че не трябвало да има екстремизъм. Явно нищо не докосва съзнанието му. Освен Лена Бориславова, разбира се.

Тези дни Ковачевски заяви, че има македонско малцинство в България, което трябва да бъде признато. А в Македония преброяването беше цензурирано жестоко и българи почти не се намериха в земя, на която принципно живеят българи. Интересно как една изкуствено създадена нация толкова бързо започна да си вярва на измислената история. Подпомагана от недоразумения като Петков.

На изслушването в Народното събрание Министър Генчовка ясно заяви, че премиерът си води друга политика за Македония. Явно такава, диктувана от американските, а не от българските интереси.

И затова много моля – спрете Петков да ходи в Македония. От спор ще го превърне във война!
И е добре някой да му обясни как се стои на официални посещения…..

Елена Гунчева