Среден пръст

Простотията у нас все повече набира сила. Стигнахме дотам, че от ефира на държавната обществена телевизия водещ размахва среден пръст на гостите си. Въпросното лице не е случаен кадър, а даже се води програмен директор. Освен това без малко не стана и генерален шеф на БНТ – размина му се само покрай разобличаването на разни съмнителни петна около професионалната му биография. Някак си неудобно им стана на мнозинството членове на СЕМ и в последния момент се спряха на Константин Каменаров. Който обаче реши да прибере точно този от конкурентите си като съвсем немалко шефче в телевизията…
И така стигнахме до размахването на среден пръст, отявлената саморазправа с хора, които са го обидили, ехидната усмивчица и самозабравянето на водещия, който сам си е шеф… Генералният директор на БНТ каза, че щял да го глоби. Така и не стана ясно с колко. Водещият трябвало да се извини в ефир. А че поведението му е недопустимо, че е абсурдно подобен човек да отговаря и за програмната схема на телевизията – ни вопъл, ни стон.
СЕМ най-вероятно ще глоби БНТ или поне предаването. И тъй като обществената телевизия е на държавна издръжка, ние ще платим за това, че Каменаров е прибрал Емил Кошлуков в БНТ.
Среден пръст, това е положението. Показаха ни го ясно. По-лошото е, че май все по-често ще ни го размахват отново и отново. Какво да очакваш, когато медийният регулатор не може или по-скоро не иска да санкционира любимците на властта? „История.БГ“ не предоставя плурализъм, но това не попречи на СЕМ да намери начин да не ги глоби. Предстои да видим как ще се произнесе и за „Денят започва с култура“. За сметка на това неудобните ще бъдат наказвани от регулатор, чийто член преди време директно заплаши журналистка. Дори и не се извини като хората. Но така става в държава, в която средният пръст е най-краткото мигновено съобщение от силните на деня до нас, плебеите.

Павлета Давидова

http://duma.bg

loading...