СРС по делото „Иванчева“ подсказва, че разжалваната кметица на „Младост“ може да е натопена

За пореден път гледната точка на оставените с месеци в ареста и отстранена от длъжност кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и тази на прокуратурата относно това дали двете жени са виновни за вземане на подкуп в особено големи размери се разминава драстично. На днешното заседание на съда по делото беше представен запис от специално разузнавателно средство (СРС), който подсказва, че е възможно Иванчева да е била натопена. Става въпрос за разговор между строителния предприемач Александър Ваклин, който е основният свидетел на спецпрокуратурата срещу Иванчева и Петрова, и неизвестен мъж.

След петото изслушване днес в съдебната зала на подчертаната с червено част от разговора на снимката по-долу, всички, включително прокурорите признаха, че чуват думите „Спецализирана прокуратура за петнайсе’ хиляди ле’а“, категоричен е Петър Кърджилов, бивш пиар на район „Младост“. Реално на публикуваната във Facebook страница от сваления текст от записа личи и, че Александър Ваклин говори, че трябва „да се направи нещо“, „не може така да продължава“ и че Иванчева вече е направила прецедент на изборите.

Най-важното от днешното заседание в Специализрания съд!

Това е снимка на стр. 6 от протокол от СРС – запис на разговор между Ваклин и неизвестен мъж, състоял се пред кабинета на Десислава Иванчева на 9 февруари 2018 г. Г-жа Иванчева и г-жа Петрова настояха този запис да се изслуша и съдебният състав прие. След петото изслушване днес в съдебната зала на подчертаната с червено част от разговора, всички, включително прокурорите признаха, че чуват думите „Спецализирана прокуратура за петнайсе’ хиляди ле’а“.

Биляна Петрова сподели, че чува следното: „Ти не знам дали знаеш, аз имам оферти от Специализирана прокуратура за петнайсе’ хиляди ле’а те да я напра’ат да изчезне.“ Адвокатите се присъединиха към това становище и то беше записано в протокола.

 

Същевременно чрез Петър Кърджилов и Иванчева, и Петрова заявиха категорично, че не са искали да бъдат местени от затвора в Сливен в Софийския арест. Такова твърдение изказа правосъдният министър Цецка Цачева. „Ноторно известно е, че женският затвор е само един, в гр. Сливен. Това е дискриминационно, създава невъзможност за защита и среща с роднини, близки, приятели, адвокати. Искаме равенство и да има част от Софийския затвор, сектор за жени“, казаха още двете жени в официално писмо до медиите, като обявиха за „смехотворни“ и други думи на Цачева – че за да се направи ремонт на ареста при Софийския затвор трябвало да няма арестанти вътре.

Адвокатът на Биляна Петрова – Ирен Савова, коментира, че на днешното заседание имало представяне на СРС, които не касаели директно нейната клиентка, защото били между Александър Ваклин и Петко Дюлгеров – бивш кмет на „Младост“, сочен за посредник по предаването на подкупа.

Резултат с изображение за Иванчева

http://actualno.com