СТАНА ИЗВЕСТЕН НАЙ-ПРОРУСКИЯТ НАРОД В ЕС

https://youtu.be/zXczCtiE_kw

„На руския канал PОLITICS TV в Ютуб днес се появи видео с удивителното заглавие „Стана известен най-проруският народ в Евросъюза“. Досещате ли се кой е той? Ние, българите, разбира се!

„Ето какво гласи видеото:

„Допитването до общественото мнение, проведено по поръчка
на Брюксел, показа народа, в най-голяма степен недоволен от политиката по отношение на Русия, режимът на санкциите и помощите за Украйна. Освен това този народ смята, че в текущия конфликт е виновно на първо място НАТО.

Този народ са БЪЛГАРИТЕ, сред които, както се смяташе, неотдавна е победила русофобията. Какво се е изменило? „Българите не се движат в крак с Евросъюза“. Този извод се налага от социологическите изследвания, включително от фундаменталния труд, проведен по поръчка на Еврокомисията“.

(…)“

„Във видеозаписа подробно и обективно е разгледано неодобрението на мнозинството българи към санкциите срещу Русия, негативното отношение към военните доставки за Киев и забраната на руските държавни медии.

Единствената корекция, която бих  могла да внеса, е че придържайки се към процентите, огласени от официалната статистика, авторите на видеото са представили антинатовските настроения в България над действителните, а проруските са снижени. И въпреки всичко българите се открояват със своята категорична проруска ориентация, която е неделима част от техния манталитет.

Авторите на видеото се стремят да анализират причините за непобедимата привързаност на българския народ към руския. Горива, енергия, материална заинтересованост, исторически връзки, признателност за Освобождението от турско робство. Сравняват ни с другите народи, които демонстрират проруски настроения. Но не е същото, само у българите живее тази истинска обич към Русия. Прави се кратък преглед на дългото управление на „русофоба Борисов“.

И накрая спикерът стига до тазгодишното празнуване на Трети март, което убедително е показало как българите възприемат Русия. Разказва се станалият вече легендарен епизод със снежните топки на Шипка, когато непредпазливо появилият се там Кирил Петков е посрещнат с викове: “ Предател!“ и е трябвало да се крие от народната любов зад гърбовете на бодигардовете си.

Послушайте само! Колко е приятно да чуеш истината!“

Превод и коментар:
Милена Върбанова