Стана ясно какво ще иска Ковачевски от България

Той отбеляза, че двете държави имат добро сътрудничество в условията на настоящата енергийна криза

Премиерът на РС Македония Димитър Ковачевски пристига на еднодневно работно посещение у нас утре.

Визитата му е свързана не само с конституционните промени, но и с енергийната криза, отбелязват македонските медии.

Министър-председателят Гълъб Донев и колегата му от РС Македония ще проведат срещата си на четири очи. След това ще се състои и разширена среща на двете делегации.
От правителствената пресслужба отбелязват, че в основата на разговорите, които ще се проведат в Министерски съвет ще са теми от енергийната сфера.

С делегацията от Скопие, начело на която ще е Димитър Ковачевски пристигат и представители от ресорните икономика и енергетика, информират от правителствената пресслужба на Северна Македония.

Македонският премиер пристига у нас след посещение в Белград, където взе участие в срещата на държавите от сръбската инициатива „Отворени Балкани“.

В интервю от Белград за сръбската държавна телевизия премиерът на Северна Македония съобщи, че е в комуникация с българските власти за внос на електричество, произвеждано в България.

„Нека кажем, че имаме добро сътрудничество, особено в условията на настоящата енергийна криза, с оглед на това, че България е една от държавите в Европа, която има нетни излишъци на електроенергия заради нейната ядрена централа“, каза Ковачевски, цитиран от БНР.
Източник: dir.bg