Станислав Анастасов взриви бомбата с това разкритие за газа

Той не скри, че състоянието на енергийния сектор наистина е много тежко

Станислав Анастасов, който е зам.-председател на ДПС, взриви бомбата, с разкритието, което направи за газа в интервю за БНТ.

Атанасов извади на показ машинациите на ПП.

„Енергийният сектор наистина се намира в много тежко състояние, толкова тежко, че дори още не знаем реалните размери на това, което се крие от нас. Знаем за някакви виртуални договори, за които нямаме инфраструктура, знаем, че се озовахме в тази ситуация с много неясни действия“, коментира народният представител, който е и член на временната комисия, проверяваща прекратяването на доставките на газ.

„В комисията за „Булгаргаз” се натъкнахме на фрапиращи обстоятелства. Говоря за поведението не на руската, а на българската страна. Видяхме как някои оператори са резервирали капацитети месеци, преди да се случи спирането на газа“, съобщи Анастасов.
И подчерта, че това е изключително скъпо.

„Някой явно е знаел, че ще се случат действия, в които България ще остане без газ. Някой се е готвел да вземе пазарния дял на „Булгаргаз”“, разкри Анастасов.
Докладът на временната комисия вече е предаден на специализираните институции.

„Най-интересно е, когато се стига до търга, някои фирми подават оферти преди „Булгаргаз” изобщо да е поскал такива. Желанието да се направи нещо с цел бърза печалба е било огромно, но реализацията е като всичко друго – доста аматьорска“, разкрива още депутатът.
Източник: standartnews.com