Станислав Балабанов разкри връщат ли се ИТН в преговорите

Смята, че Нинова трябва да върне мандата в понеделник или вторник

Народният представител Станислав Балабанов даде отговор на най-горещия въпрос на този етап, какъвто е дали ИТН се връщат в преговорите за кабинет.

Припомняме, че след като изтече скандалния запис от заседанието на ДБ, който разкри опита за превръщането на КПКОНПИ в бухалка на властта и задкулисния пазарлък за постове, Слави Трифонов заяви категорично, че партията му няма да участва в коалиция на лицемерието. Така той прекрати преговорите за правителство.

Балабанов обаче нарече „пълни глупости“ твърденията, че от ИТН изобщо не са възнамерявали да участват в състава на правителство с третия мандат.
Той бе категоричен, че са изразили ясно отношението и диалогичността на това, което са направили в последните дни що се отнася до програмата и приоритетите пред България.

Депутатът от ИТН допълни, че проведените разговори с БСП са били нормални и са направили нужните предложения и редакции. По думите му Нинова е приела предложенията им изключително добре.

Когато обаче лъснало „истинското лице и лицемерието“, всичко рухнало
„На тези, които когато знаят, че ги снимат – се държат по един начин – за България. Когато обаче не знаят, че ги снимат, лъсва всъщност идеята им – желанието им за власт”, е мнението на Балабанов.

Според него Корнелия Нинова трябва да върне мандата в понеделник или най-късно във вторник.
Няма вариант „Има такъв народ” да се върнат на масата за преговорите, категоричен бе Балабанов. „Ние през цялото време сме били на страната на истината”, заключи той.
Източник: standartnews.com