Стетоскопи от най-висок клас дари Гражданско сдружение ДЕН на Токсикологията в Плевен

Лекарите от Клиника по Токсикология към УМБАЛ“Д-р Георги Странски “ ЕАД – Плевен изказаха благодарност на Гражданско Сдружение „ДЕН“ – Достойнството на един народ за стетоскопите LITTMANN – дарени за работата им с пациенти с Covid 19.

„Благодарим ви, че оценихте труда ни и подкрепихте достойнството на българските лекари“, сподели във фейсбук профила си доц.д-р Евгения Бързашка, дм – Началник Клиника по клинична токсикология.

За Дарик доц. Евгения Бързашка обясни, че стетоскопите са за всеки от шестимата лекари в Отделението по токсикология в плевенската Университетска болница. „Това са най-хубавите стетоскопи и са доста скъпи. Колегите много се зарадваха, тъй като не всеки може да отдели такава голяма сума, за да си купи и дори някои от тях приеха дарението просълзени, защото отдавна са си мечтали за такъв стетоскоп“, каза доц. Бързашка.

Тя припомни, че лекарите в Клиника по клинична токсикология в Университетската болница са на първа линия:

„При нас постъпват всички съмнителни за коронавирус и след като им излезе резултата тези, които са положителни отиват в Инфекциозно отделение, а отрицателните отиват в „Пулмология“.

За един месец през клиниката по Клинична токсикология в УМБАЛ“Д-р Георги Странски“ са преминали 70 пациенти като сред тях са шестимата пациенти, които са били насочени в Инфекциозно отделение, и които вече са изписани след оздравяване от коронавирус.

Източник: www.dnews.bg

loading...