Стефан Софиянски: А защо Фандъкова не е придвижвала преписките в ”Младост”

Няма нещо, което кметът на София Йорданка Фандъкова да не може да разреши, ако някой районен кмет като Десислава Иванчева откаже. Така бившият кмет на София Стефан Софиянски, управлявал 10 години, обясни бездействието на Столична община по повод конфликта в район ”Младост” в ефира на бтв.
Стефан Софиянски поясни, че по принцип един районен кмет няма правомощия да придвижва преписки за големи строежи – това е в правомощията на Столична /голяма/ община, на кмета Йорданка Фандъкова и гл.архитект.

„Младост“ и „Люлин“ са строени върху частни земеделски терени, междублоковите пространства там са частни и затова скандалните ситуации в двата най-населени софийски райони са повече.

„Всички големи обекти са приоритет на ДАГ. Иванчева няма право да спира обекти по принцип, но нямам представа защо й са разрешени допълнителни правомощия. Зная, че е получила, но дали от СОС или от кмета на София, не зная.
Няма нещо, което кметът на София да не може да придвижи, ако някой районен кмет откаже – в случая Фандъкова е можела сама да придвижи онези преписки, които Иванчева била отказала“, коментира Софиянски.

Той заяви още, че е притеснително твърдението, че само 1 бизнесмен се е разбунтувал на установен стил на работа. Защото в последните 10 години управлява ГЕРБ, т.е. те са наложили този стил.

.