Стефан Янев: Коалицията се притеснява от ниски резултати на изборите, това ги държи

Чухме достатъчно специалисти, че намалението на ДДС на хляба няма да доведе до отражение върху цената му или ще бъде пренебрижимо малка. Това на месечна база ще бъде 5-6 лева. По подобен начин стои и с въпросните 25 стотинки на литър тази тематика, защото в момента цената на горивата и нейното покачване не се контролира, а самите собственици на бензиностанции решават каква да бъде крайната цена. Това коментира бившият служебен премиер и председател на „Български възход“ в ефира на „Евроком“.

„Коалицията е стабилно дотолкова, доколкото има два вектора, които я сплотяват до този момент, според мен. Единият от векторите е, че всички тези партии, които са част от коалицията, това, което ги сплотява е близостта до властта и възможността да капитализират това присъствие във властта по един или друг начин. А и всички тези партии не са сигурни в бъдещите си електорални резултатите. Притеснението от ниски електорални резултати е вторият фактор, който ги държи в тази коалиция“, каза още Янев.

Гледайте всички отговори по актуалните теми на Стефан Янев в ефира на „Интервю в анфас“ в събота след 18ч. по телезизия ЕВРОКОМ.