Стига гаври!

Увеличението на тока нямало да се усети от потребителите, редеше вчера сладкогласно и умиротворително от ефирна телевизия председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. В сутрешния прайм тайм, разбира се. За да достигне до максимален брой зрители. А увеличението на парното? И то ли няма да се усети? 37% повишение на цената как не се усещат, а? Ама били в Плевен, а не в София… Сякаш България е само и единствено София, пък и в нея 22% не са шега. Другите населени места кучета ги яли, за тях поскъпването ще е 23-24%. Нищо работа. Това не е сериозно, г-н Иванов! С приказки за лека нощ ни залъгвате, но няма кой да ви слуша, нито пък да вярва на „аргументите“, на „обосновките“, „безпристрастността“ и „независимостта“ на институцията, която председателствате.
И за децата стана ясно, че и вие като предшествениците си сте вперили предан взор към изпълнителната власт. Достатъчно е от „Дондуков“ 1 да намекнат какво се очаква от КЕВР и „независимият“ регулатор е готов. И с аргументите, и с обосновката, и с решението. Наредбите са достатъчно тефлонови, за да обслужат интерес във всякаква посока. Няма смисъл да отричате, погледнете какво правихте с цената на газа през последните две години, когато управлява ГЕРБ.
КЕВР готви повишение в цените на парното,  електроенергията, природния газ и водата, а председателят му ни убеждава, че те няма да повлекат след себе си лавина от увеличения на стоките и услугите, които ползваме. Понеже бизнесът имал резерви и сега щял да работи с по-ниска печалба. Вие сам не си вярвате, г-н Иванов,  когато бе паднала цената на газа, някой да намали цените и да си сви печалбите? Та сега ли? Да вярваме, колкото вярваме на Комисията за защита на конкуренцията – другия „независим“ регулатор, че в България нямало картел на горивата. Нима? Стига гаври!

Светла Василева

Резултат с изображение за КЕВР

http://duma.bg