СТИГА СТЕ СЕ ЛИГАВИЛИ!

Ако човек реши да следи нашия политически живот, или трябва да почне да пие съответните щастливи хапчета, или да забегне много далече.

Последните няколко месеца ми се сливат – избори, после нещо като Парламент, ден-два цупене и сръдни в него, после малко приказки и агитацийка по телевизора, после пак избори и пак същото…Първи мандат, втори мандат, трети консултации, проектокабинет, няма проектокабинет, опозиция, победители, всички в опозиция… Да му се надуе главата на човек!

Живеем в горещо, сухо и шизофренно време. И в пандемично такова – като допълнение.
Политическата ни каста (голямата част от нея) се оказа клюкарска, нискочела, безкнижна, крадлива и много суетна. Нашият така наречен елит и нашите така наречени вождове имат само една мисъл в главата си. Каква е тя обаче – днес никой не знай, днес никой не знай.

Впрочем не е точно така. Тази мисъл е или банкова сметка в офшорна зона, или имение на кокосов остров, или защо не място в космически кораб до Луната.

Напоследък се забелязва и голяма конституционна любов. Всеки от политическите пауни е взел по една конституция и замеря другия паун. И хвърчат букви, параграфи, алинеи и точки. И прелитат гражданства и двойни гражданства, селянии и още по-големи селянии.

Байгън, както биха се изразили от една специфична политическа формация.
Моля ви господа – депутати и пубертети такива, или се кротвайте и оправяйте държавата, или поне махнете зелените рецепти за успокоителните лекарства.

Дайте ни път към успокоителни и приспивателни, иначе ще ни изгубите завинаги.
Както между другото става.
На времето баба ми Дона, като се ядосаше, и ми викаше:
– Момченце, стига си се лигавил!
Това трябва да се каже и на политиците.

Николай Милчев