Столична община, ръководена от ГЕРБ, ”роди” нов проект за рекет от паркиране

София остава без безплатен паркинг в центъра на града. В единствената зона, в която не се плаща – около Националния стадион ”Васил Левски”, ще бъдат сложени бариери и ще се въведе такса. Решението беше взето на заседание на Столичния общински съвет, съобщи БНТ.
Мястото е пълно с автомобили, трябва да ограничим това безразборно паркиране. Нужно е да осигурим нормално придвижване до парка. Това коментира в „Денят започва“ Николай Стойнев, вносител на предложението.

Стойнев е човек на ГЕРБ, а групата им в СОС е мнозинство. Публична тайна е, че под ръководството на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова през годините на тяхното управление в столицата не остана и квадратен метър, от който общинарите да не печелят от въздуха като гърбят софиянци с такси за паркиране. Общината не полага никакви усилия за тези зони на инфраструктурата, просто слага боя, разграфява и…готово. Също така, паразитното дружество „Паркинги и гаражи“, което е под егидата на СОС, слага скоби и вдига коли, но не охранява париралите возила, нито пък носи отговорност при кражби.
„Ще бъдат обособени не повече от 100 места за паркиране. Ще има бариера, апарат за самотаксуване, охрана, видеонаблюдение. Таксата ще бъде конкурентна, но не е определена, като ще бъде съобразена със зоните за паркиране, каза общинският съветник от ГЕРБ“.

Резултат с изображение за стадион васил левски паркинг

bnews.bg