Стотици викат ”Гешев е позор” под прозорците на ВСС

Стотици викат ”Гешев е позор” „мафия“ и „оставка“ под прозорците на ВСС заради издигане на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Съвсем очаквано на място се появи и контрапротест, заради който се стигна и до леко напрежение.

Демонстрацията е под мотото „Да спрем Гешев – новата бухалка“ и е организирана от „Демократична България“. Иван Гешев е единственият засега кандидат за поста.

Христо Иванов, лидер на „Да, България“ каза пред множеството хора: „На 24 октомври ВСС ще  избере главния прокурор. Нека  тогава обкръжим  ВСС, ако дотогава Гешев не бъде отстранен. Мафията вън. Иван Гешев е новата бухалка на олигархията. Той изпълнява всички възможни поръчки. Вместо диалог с гражданите, виждаме опит да има страх и репресия. Трябва да спрем това нещо. За това трябва да поискаме тяхната оставка! Призоваваме членовете на ВСС да оттеглят кандидатурата на Гешев.

Ние не сме джамахирия, в която Цацаров може да си определя наследника. Нека той да направи крачка встрани. Видели сме неговото дебелокожие. Но мандатът му свършва и той ще отиде в бунището на историята“.

Пред входа на ВСС са наредени медиите, близки до Делян Пеевски, които с въпросите си към хората се опитват да ги провокират.

Протестът затвори движението на трамваи с номера 20 и 22 пред сградата на Висшия съдебен съвет.

Снимка: Весислава Танчева, Фейсбук

.

frognews.bg