Страшната истина за изгонването на руските дипломати все пак видя бял свят

Страната ни е изиграла ролята на опитно зайче

Истината под чие командване е Кирил Петков и в частност защо се е стигнало до изгонването на руските дипломати от България, видя бял свят.

Оказва се, че случаят няма нищо общо с шпионаж. Вероятно истината е много по-тежка, а именно, че сме се превърнали в опитно зайче или дори пушечно месо.

Ексенергийният министър Румен Овчаров коментира в ефира на Нова тв темата за създалото се напрежение по оста София-Москва.

Той припомни, че на 27 април България за пореден път е била употребена като опитно зайче. Целта е била на останалите страни да им стане ясно какво ще се случи, ако спрат да плащат руския газ.
Едва ли за някого остана тайна, че след този експеримент, бяхме отстреляни.

Добре е да сме наясно, че нито една от големите световни сили не ни брои за фактор. Може би сте забелязали, че само в рамките на три месеца, управляващият ни елит клекна цели три пъти, предавайки националните ни интереси. Единият от тях бе договорът за газа с „Газпром“. За пръв път от 1998 г. насам България няма да има газ за цялата зима.

Според Овчаров, изгонването на руските дипломати от България е начин Вашингтон и Лондон да направят опит да намалят руското присъствие в европейските дипломатически мисии. Според неписано правило петте постоянни членки на Съвета за сигурност имат по-големи представителства

blitz.bg