Строеж без необходимите строителни разрешителни изниква на НСК „ДИАНА“

 В момента на територията на Национална спортна база Диана се извършва строеж, за който не са налице необходимите строителни разрешителни. Строежът е точно над тенис кортовете, на които ежедневно тренират деца, като започва от входа за кортовете и за закрития басейн „Диана“ откъм ул. „Тинтява“

При запитване в Община „Изгрев“, още в началото на започване на строителните работи, получихме отговор, че за обекта има издадено Разрешение за поставяне на преместваем обект „Автомивка и кафе-бар“ на името на „Национална спортна база“ ЕАД.

Както може да видите от снимката, обаче, това, което се изгражда в момента е далеч от представите за преместваем обект – изливат се бетонни стени и работата по изливането им продължава и в момента. Такъв вид строителни работи вече изискват издаването на разрешение за строеж, каквото реално няма.

Благодарение на това, че имота по документи се води преместваем обект, съответно са пропуснати всички процедури, свързани с издаването на виза за проектиране, преценка за необходимостта от ОВОЗ и т.н. Издаването на разрешение за строеж за обект автомивка също така би изисквало и смяна на статута на имота, който в момента е „За спортна дейност“.

Тъй като считаме, че с този строеж се извършват значителни нарушения на законодателството, то група граждани подготвихме и входирахме жалба в Община „Изгрев“. До момента нямаме все още никакъв отговор, по жалбата се работи, но решихме да пишем и тук, за да получи по-голяма публичност проблема.

Надяваме се да намерим и други съмишленици, а също така и евентуално да получим включване и от кмета, който виждаме, че е активен в тази група.

Една национална спортна база би следвало да е предназначена за спорт и не е място за автомивка, особено над главите на спортуващи деца. Ако пък е необходимо да има такъв обект точно на това място, то нека да се направи в съответствие с законодателните изисквания.

Ще сме благодарни и на всякакви съдействия към кой друг може да се обърнем във връзка с този казус.

Мога да предоставя и още доста информация по случая, но постът и без това стана прекалено дълъг.

Sylvia Mileva
loading...