Супер бизнес за бързи тлъсти пачки! С любезното съдействие на съдебната система

Имате нужда от от бързи пари? Вече няма нужда да пиете бира и да връщате бутилките (б.а. реклама на фирма за бързи кредити). Отдавна в обществото се говори за нов бизнес без начален капитал и с голяма печалба. Може и да е незаконен, но явно съвсем малко предвид присъдите на съда.

Така де – купуваш една по-голяма бракма, товариш мигранти и караш на воля. Ако случайно те хванат, глобата е 5 бона и конфискуване на автомобила. И си на свобода. Без да си счетоводител и професор по висша математика, лесно може да изчислиш, че още с първия курс си избил глобата, платил си колата и даже си на печалба.

Или поне такива са сметките на вече бившата патриотка Анелия Велева. Скандалната активистка на НФСБ, която беше отлъчена от партията, се призна за виновна в каналджиийство и отнесе 5000 лева глоба. Не е ясно колко пари е изкарала преди да бъде хваната, но едва ли „солената“ санкция ще я докара до просешка тояга.

Ако си малко повече ларж, може дори да си наемеш шофьор, като 16-годишното момче, което се помля с микробус, уби себе си още девет души на „Тракия“. Да не говорим за историите, които се носят от ухо на ухо, за превозване на мигранти с линейки, инкасови автомобили, куриерски фирми и прочие. Все превозни средства, които никой не спира по пътя.

От присъдите на пропитата с проблеми съдебна система може със сигурност да си направим един извод – каналджийството ще става все по-процъфтяваща професия, докато има мигранти, които искат да минават през България. Щом и политици вече го раздават таксита за бежанци, какво остава за бедния българин…

Автор: Асен Рашков

Супер бизнес за бързи тлъсти пачки! С любезното съдействие на съдебната система

http://pik.bg

loading...