Сценарист на Слави наруга цялата журналистическа гилдия, заради критиките към шоумена

„След интервюто на Слави с Бойко Борисов се изля егати словесният водопад. Голяма част от журналистите се впуснаха да споделят разочарованията си от това какво очаквали, пък то какво станало. Като им чете човек писанията, излиза че Слави е трябвало да пребие Борисов с права лопата“.

Това пише възмутен Тошко Йорданов, един от сценаристите на Шоуто на Слави Трифонов.

„Та, уважаеми колеги, вие, дето ревете, кой от вас е задал какъвто и да е било остър въпрос в очите на Бойко Борисов или Цацаров и от това да е последвало нещо? Колеги, има ли разлика дали на едните плаща Пеевски, а на другите – Прокопиев? Техните пари ли ви правят “свободни”?, продължава с атаката си рошавият сценарист в писание, публикувано  на личната страница на Слави Трифонов във Фейсбук.

Текстът обаче не е подписсал от телевизионния водещ, а от неговия сценарист Тошко Йорданов, защото той нямал Фейсбук.

В съобщението Йорданов уточнява, че „Дългия е бил против да го прави, но го изнудил“.

„С жалката си некомпетентност възлагате вашите надежди и желания в “чалгаря” Трифонов, пише още Йорданов до журналистите.

В словесната тирада поименно са споменати всички журналисти, които дръзнаха да разкритикуват жалкото поведение на Гологлавия пред премиера Борисов: Светослав Иванов, Соня Колтуклиева, Любомир Огнянов, Валерия Велева…Възмущава се и от карикатуриста Христо Комарницки, от социолози и политолози, които не спестиха негативните си оценки за прословутото интервю, което буквално взриви со;иалните мрежи.

Според Йорданов, Трифонов е постигнал много повече от журналистите само с последните си две интервюта – с премиера и главния прокурор.

Сценаристът фамилиарничи с премиера, наричайки го свойски „Бойко“.

„При Слави Бойко прие да предложи 1 лев субсидия за партиите в бюджета. Ако го направи, де, но това водещият го принуди.“

Йорданов видно е пропуснал факта, че бюджетът за догодина мина на второ четене вчера в комисия със старата субсидия от 11 лева на глас и нямаше никаква реакция нито от Борисов, нито от ГЕРБ.

„Кой от вас е питал в очите Бойко за монопола на „Лукойл“ и Вальо Златев? Кой от вас е предизвикал няколко разследвания на главния прокурор само от едно интервю? Когато направите нещо такова, тогава може и “плачът ви” да има стойност. Или така избивате комплексите за собствената си незначителност?“, пише той.

Ето пълното обръщение, публикувано в личната Фейсбук страница на Слави Трифонов. Публикуваме го без редакторска намеса:

„Първо, пиша тук, в профила на Слави Трифонов, защото нямам фейсбук. И второ, защото знам, че тук всички четете какво излиза. Трето, нарочно пиша това, след като минаха още две интервюта, последното, което ще гледате днес. А и четвърто – Дългия беше против да правя това, но го изнудих да ми даде тази трибуна.

И така. След интервюто на Слави с Бойко Борисов се изля егати словесният водопад. Голяма част от журналистите се впуснаха да споделят разочарованията си от това какво очаквали, пък то какво станало. Като им чете човек писанията, излиза, че Слави е трябвало да пребие Борисов с права лопата. И то, при положение, че една седмица преди това отправи покана по телевизията, в която изрично се каза, че ще се задават въпроси от зрителите. Явно за много хора да помнят в продължение на една седмица е непосилна задача.
Да видим сега “възмутените” и “разочарованите”. Такива, като ония в “ПИК”, са ясни – те са на работа хората. По-забавни са “независимите”. Ще карам под ред – тези, които видях. Соня Колтуклиева. Жената, която по нейни думи е взимала пари от Цветан Василев, за да прави телевизия, която май не видя бял свят. Жената, за която един от свидетелите по КТБ – Бисер Лазов каза, че през периода 2010 -2011 година е получила 90 000 лева от Цветан Василев, без да ги декларира. Любо Огнянов, работил в телевизията на Цветан Василев и сега журналист в Канал 3… дето май е на Пеевски. Владо Береану, преводачът от румънски, който с умиление споделя как мутри го заплашили, той се скрил в тоалетната на заведение, звъннал на Бойко Борисов да го спасява и той му пратил баретите за защита. „Ебала“(с Бъ), както казват сценаристите на тоз корав мъж. Валерия Велева. Ти ли “ма”, Мадам В., се обаждаш?! Ти ли, дето написа най-голямата журналистическа свирка на Бойко за срещата му с папата? Боряна Бозаджиева – PR-ката на БСП? Христо Комарницки. При кого дойде да ревеш от Делян Пеевски, господин Комарницки? Къде намери национален ефир, без цензура, да кажеш, каквото мислиш? Колегата Светльо Иванов. Колега, погледни си “непримиримото” интервю с Бойко Борисов и Томислав Дончев от 19 март 2017, в което задаваш въпроси от фейсбук на граждани. Колко новини, в журналистически смисъл, произлязоха от него? В кой точно момент принуди Борисов да признае, че в нещо си прав или че ще постъпи, както ти мислиш? За сравнение – при Слави Бойко прие да предложи 1 лев субсидия за партиите в бюджета. Ако го направи, де, но това водещият го принуди. Чавдар Найденов, социологът, чиято агенция периодично дава превес на БСП пред ГЕРБ и все не уцелва резултата? Само Полина Паунова не ме изненада, защото фиксацията й на тема “Слави Трифонов” е отдавна известна. Разбира се, има и много още журналисти, които умняха и за които трябва задълбочено да ровя в мрежата, за да открия нещо за тях, защото, както казваха в едно предаване по една кабеларка – “не много сте известен”.
Та, уважаеми колеги, вие дето ревете, кой от вас е задал, какъвто и да е било остър въпрос в очите на Бойко Борисов или Цацаров и от това да е последвало нещо? Колеги, има ли разлика дали на едните плаща Пеевски, а на другите Прокопиев? Техните пари ли ви правят “свободни”?
На кой от вас, кое му пречи, та да не може да отиде и да направи Бойко на дреб в интервю? Или с жалката си некомпетентност възлагате вашите надежди и желания в “чалгаря” Трифонов. Ами, като сте толкова добри, идете и го унищожете тоя Бойко. Разкажете му играта. Кой от вас в национален ефир е казвал, че Бойко е мутра, агент Буда, че лъже, че е вреден? Кой от вас го е правил в национален ефир, осъзнавайки, че държавната машина в лицето на СЕМ ще направи акт и ще ви глоби, защото използвате “език на омразата” и прочие глупости, с които оправдават цензурата? Кой от вас е направил с дейността си така, че да падне Жан Виденов? Кой от вас бе опозиция на Иван Костов, когато беше император на Галактиката? Кой от вас поде кампания за спасяване на българските медици в Либия, по времето когато държавата казваше всички да си мълчат за това, защото “може и да са виновни”? Кой от вас беше явна опозиция на ГЕРБ, в мига когато взеха властта? Кой от вас, следвайки гражданското си чувство, е организирал референдум, за нещо, в което вярва? Кой от вас е питал в очите Бойко за монопола на „Лукойл“ и Вальо Златев? Кой от вас е предизвикал няколко разследвания на Главния Прокурор само от едно интервю? Когато направите нещо такова, тогава може и “плачът ви” да има стойност. Или така избивате комплексите за собствената си незначителност?
И последен въпрос, към тези, които казват: “Харесвах Слави, ама вече – не”. Вие къде бяхте, когато той и ние стояхме пред Парламента в защита на Референдума?
И още нещо, ако ви е страх, че Слави може да обърне статуквото в държавата с хастара нагоре… има защо.
Хайде, почвайте хейта. Три…две…едно…старт!

Тошко Йорданов
Сценарист на Ку-Ку
Каналето
Хъшове
Шоуто на Слави“

Текстът на Йорданов предизвика поредна гневна вълна от коментари срешу Шоуто, водешия и сценаристите му

Коментари
Jay Dobrev
Jay Dobrev Цялото интервю с Бойко беше пародия, човека даже и пищов си донесе все едно ги знаеше въпросите обаче тъй като цифрите не ги помни си беше взел помощно листче ???????????? И аз харесвам Слави по начина по който ги усмиваше и инициативите, но с тея въпроси може Вижте още
Любомир Асенов
Любомир Асенов С тоя материал(народ) в България оправия няма да има…. Тук масата е мрънкалници с 8ми клас….
Lenko Minkov
Lenko Minkov Уважаеми господин Йорданов, вие всичките в шоуто сте страшно интелигентни хора, спор няма… но моля не правете хората на глупави… може и някои да са, но не всички… Толкова години си правите Шоуто на гърба на Борисов и партията му… казахте доста Вижте още
Валентинов Сергей
Валентинов Сергей СЛАВИ ЗАБРАВЯШ ЧЕ ЛИЧНО ТИ НИ ИЗЛЪГА НАС, ХОРАТА ОТ НАРОДА КОИТО ТЕ ПОДКРЕПИХМЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМА, МАЙ ЗАБРАВИ ЧЕ СКОРО ТИ СПИРАХА ПРЕДАВАНИЯ ЗАРАДИ ЦЕНЗУРА ? ЧЕ ХОДИ ДА ХЛЕНЧИШ ОТ ДРУГА МЕДИЯ ! ЗАБРАВИЛ СИ ВРЕМЕТО НА КОСТОВ КОГАТО БЕШЕ В ПАТОВА СИТУАЦИЯ.Вижте още
Radnev Boiko
Radnev Boiko Хората очакваха да се зададат въпроси подкрепени със факти и статистика и поне малко да се опонира на отговорите който дават, а не да се мълчи от страна на водещия и да се задава поредния въпрос
Aneliya Mineva
Aneliya Mineva Разочаровахте много народа….да не бяхте канили изобщо Бойко…бяхте едни от нас, а сега сте едни от ТЯХ
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov Идейно ви подкрепях , но този път много се изложихте. А сега започвате да ставате и арогантни и цинични, вместо да се извините, че не оправдахте очакванията за чест и справедливост. За сметка на това показахте политически некомпетентен и всякаква липса на рефлексия. Жалко…
Дълбокъта Страна
Дълбокъта Страна Слави човек на ББ.Всичко е по сценарии.Слави да свали тениската системата ни убива.Тази контролирана все още не парламентарна опозиция.Да си пее песните с голи жени и да продължава скечовете с просташки тъп сценарии.
Ivaylo Krustev
Ivaylo Krustev КОМИЦИ ОТ „ШОУТО НА СЛАВИ“, ЩОМ СЕ ОБЯСНЯВАТЕ КАТО УЧЕНИЧКИ, ЗНАЧИ ДОБРЕ СТЕ ОСЪЗНАЛИ КОЛКО СТЕ СЕ ОСРАЛИ СЪС СЕРВИЛНАТА СИ ПИАР АКЦИЯ С ПРЕМИЕРА!
ДОБРЕ РАЗБРАХМЕ, ЧЕ СТЕ СКРИТОТО ОРЪЖИЕ НА ГЕРБ!
НАРОДА НЯМА ДА ВИ ГО ПРОСТИ! … Вижте още
Ivo Penev
Ivo Penev Защо не ме поканите мен да си поговорим едни час в праймтайма на БиТиВи, Борисов знаем какво ще каже преди да си е отворил устата, няправете нещо нестандартно , България има много по умни и по способни хора от Борисов Цацаров и прочие. Апропо сега стана ли ви ясно защо Радев ви отказа.
Venko Dimitrov
Venko Dimitrov Мафиоти
Kiril Kostadinov
Kiril Kostadinov Тоше, ами докато висяхте позьорски пред парламента много хора от провинцията са работили за да изхранват семействата си с много по-малка заплата от твоята. И като ги е страх не канят Бойко. А вие се правите на смели, а сте арогантни само когато нямате Вижте още
Мирослав Вътев
Мирослав Вътев След няколкото хейта, които прочетох и аз останах с впечатление, че “сеира” в интервьото с ББ е бил малък :????????????
Kristina Trayanova
Kristina Trayanova Адмирации за поста !
Dragomir Traikov
Dragomir Traikov Те 50 човека от Лондон му зададоха по-неудобни въпроси от г-н Трифонов….
Vesela Dimova
Vesela Dimova Всеки чака чудо , стоейки пред телевизора. Като не ви харесва ставайте и бунтувайте . Кой ви изкарва парите за прехрана ? Слави ли? Имате време да гледате глупости и да коментирате като мишоци зад екрана но не знаете как да напишете един официален имейл. Това е трагедията на Българина- невежия и чакащ на готово българин.
Евелина Рангелова
Евелина Рангелова Човек трябва да може да приема и негативните реакции, не може постоянно всички само да те хвалят и харесват. А като сбъркаш е доблестно да си признаеш- иначе започваш да приличаш на Костов.
Boris Rangelov
Boris Rangelov Аз лично очаквах повече. Определено неподготвени за тези срещи се показахте. Дано да не е умишлено. Дано да е от това, че сте начинаещи „мънички политици“, дето сега се учат. Че другото е лошо! Продължавайте напред! Както е казано …За един бит, трима не бити давам. Но и народа не пасе трева, с друго око ще ви гледа, и висока цена ще платите.
Никола Султанов Старши
Никола Султанов Старши Д ендър нещо по нищожно от Педерас
Toni Avro
Toni Avro Много интересно, добре, че е фейсбук, за да може всеки да изрази мнението си. Не всички имат възчжоанотта да се изкажат от тази трибуна – телевизионната.
Може да има много “хейтъри”, но има и много такива с много НЕ оправданани очаквания! И не защото Вижте още
Мира Павлова
Мира Павлова „Селският мегдан – състезание по мъжка потентност – целта сто „онодени“ моми. Наред млад левент започва – първа мома, втора мома, трета мома….“мегдана“ се пули, … десета мома…. двадесета мома… прииждат сеирджиите… петдесета мома…. деветдесеВижте още
Dani Jolev
Dani Jolev Слави и вие сценаристи не обръщайте внимание на хейтовете винаги ще има недоволни хора.
Stoyan Hadzhiev
Stoyan Hadzhiev Щом се хвалите с разследвания вследствие на интервюто с Цацаров, защо се издънихте с Борисов? Слабо интервю, слаб водещ ( в случая ). Защо задавате въпроси от името на хората? Никой няма да ви съди, ако ги задавате от ваше име, ако са на място.
Щото нВижте още
Svetlana Tashkova
Svetlana Tashkova Стига сте се вживявали.Казах го преди няколко седмици,че от Слави лидер не става,но ме нападнаха.Повечето хора тук му се молиха.Как ще се молиш на човек,който още от зората на демокрацията вижда какво става в държавата,но докато хиляди негови набори наВижте още
Stoyan Bonchev
Stoyan Bonchev „Изнудил“ бил Дългия да му даде тази трибуна 😀 И с кво го изнуди, да не го заплаши, че ще разкриеш, че с Бойко са си дружки 😀 Ама, ние това го знаем, напразно ти е дал „тази трибуна“ да пишеш глупости 😀
Добринка Иванова Гагова
Добринка Иванова Гагова Нагласен мач срещу отбора на България!!! Жалки сте!!!
Р. Димитров
Р. Димитров Слави аз няма да те нападам както повече коментиращи недоволни хорица, стоящи в тях на топло, сити напити и в зоната на комфорт, в същото време толкова разочаровани от дереджето в страната ни.

Колегата ти сценарист е прав за всичко написано и хора нямВижте още

Петко Енев
Петко Енев Това може да го напиши само един идиьот от сценаристите на някогашния уважаван от мен и много от вас Слави!
Lyudmil Ivanov
Lyudmil Ivanov Равносметката:
РАЗОЧАРОВАНИ от Слави заради снощното му „интервю“ с Бойко могат да бъдат само тъпанарите, защото единствено тъпанарите биха могли преди това да бъдат… ОЧАРОВАНИ от Слави.
????
К. Александров
К. Александров Хората очакваха ШОУ, г-н Йорданов… както си стоят вкъщи, за да гледат от дивана зрелищните протести на малкото зрели хора… да бяха си направили една КЕЧ МАНИЯ: Слави – Бойко…. това иска българския народ! Уважаеми зрители, все още си спете! ????
Marieta Dechevska
Marieta Dechevska Аз лично се гордея със Слави ,защото доказва ,че жанра е жанр и не трябва да се смесват творчески интерпретации с реална омраза.Това с погрешността на факт и фикция е тъмна страница в българската история и се радвам ,че има хора като Слави Трифонов.
Васил Русев
Васил Русев Бастуни..
Георги Пенчев
Георги Пенчев Умишлено или не, факт е, че направихте тези 100 минути общо във вторник и сряда вечер изглеждаха загубени за мен, зрителят. А може би просто както винаги очакванията надминават възможностите.
Hai Bui
Hai Bui И отсега нататък ако излезе красито да имитира Бойко ще изглежда жалко! Осрахте се,без извинение.
Petar Dimitrow
Petar Dimitrow Нали голям го вадехте пък се насрахте пред Бойко
Аз съм един от 2 509 955 горди българи. А Вие?
Аз съм един от 2 509 955 горди българи. А Вие? Тошко БРАВО! Завря червените тролове там където слънце не огрява!!!
Златина Бочукова
Златина Бочукова Защо се засягане от мненията на тези личности,нали уж сте за свобода на словото.Малко си противоречите.Добре ,че не гласувах за този псевдо,,референдум,,сега не се чувствам предадена и излъгана.
Катя Василева
Катя Василева Как един въпрос не бе зададен за доходите на най бедните хора. На тези с минимални пенсии от 207.60 лв и за другите който получават МРЗ от 510 лв – чисто 395 лв. Как се справят при праг на бедност 350 лв. Как така от 5000 въпроса па нито един човек не зададе защо живеем бедно.
Nikolay Evstatiev
Nikolay Evstatiev Ковръ-мурва
Mariela Petrova
Mariela Petrova Аз пък бях на работа и още не съм го гледала но вярвам нс Светлето
Kolu Kolev
Kolu Kolev Кой поръча на Слави Трифонов да организира свалянето на Жан Виденов ?
Ivan Binev
Ivan Binev Вместо само да мрънкате и да не доволствате замислете се че се искат действия.Един протест като хората няма нищо не се постига,къде отиваме даже Румъния е по добре вижте как се протестира в Гърция Франция и още други държави който не пишат само в фейсбВижте още
Дарина Гочева
Дарина Гочева Айде стига глупости , изреждате имена на журналисти,но не казвате нищо за стотиците коментари от нас, простосмъртните. Не ни припомняйте какви борци за свобода и герой бяхте преди – именно заради това ви вярвахме , и пак точно заради това разочарованието ни сега е толкова голямо. Слави се самоуби , това е . И ако още не осъзнавате,че тези три интервюта са лебедовата ви песен – толкова по – зле за вас
Румяна Фасулкова
Румяна Фасулкова Аз Ви казах Слави, не си заслужава този народ! Те само чакат някой друг да направи нещо за тях. Не искат да протестират, щото така им харесва, добре им е! Могат само да плюят и да лаят, нищо повече! България е изгубена, отдавна изгубена.
Даниела Карабова
Даниела Карабова Уважаеми господа от екипа на шоуто, обяснителният режим в който влизате ви прави още по лоша услуга. Българският народ не е глупав. Нищо не може да се върне. Гафа Ви е голям, не ви се получи. Смирете се и се дръжте достойно и мъжки и не дразнете хората, които са на ръба.
Иво Малинов
Иво Малинов Добър вечер . Мен лично не ме интересува кой къде и защо не е задал въпрос на Тиквата ! Имам впредвид горе посочените от това лице журналисти . Само ще кажа че г-н С.Т. трябва да си разпечати текста на Нема Такава Държава и да си припомни абзаца за журналисти те в БГ ! Той явно е визирал себе си !
Ангел Йорданов
Ангел Йорданов Ne sum gledal shouto, zashtoto ne mi dopada. No vsichko tova koeto mi pravi vpechetlenie e che vsichko tova v komentarite ne e uprek kum Slavi Trifonov a kum samite nas kato narod. Ne znam kakvo ochakvate ot tova intervu – da go svali ot vlast. IstinatВижте още
Елена Георгиева
Елена Георгиева Фанелки с надпис-Системата ни убива и нито един въпрос, относно протестите по улиците на цяла България, пълно противоречие с действителното ви представяне! Провал!