Събуден от нафталина

Тенденциозната и целенасочена кампания на ГЕРБ по дискредитиране на президента Радев продължава. След истеричните изяви на един от дежурните поплювковци Антон Тодоров преди дни, който недвусмислено си призна, че е сред тройката „стражи“, които биват активирани за подобни акции, вчера в общия хор на лайнометите се включи и Росен Плевнелиев. Човечецът, който по някакво недоразумение в политиката или по-скоро прищявка на Бойко Борисов, обитаваше 5 години „Дондуков“ 2, подаде глава от нафталина в сутрешното „Събуди се“ на една слугинажна телевизия и бе оставен да словоблудства на воля по световните и вътрешни дела.
Радев, видите ли, нямало да може да има така необходимата за България силна позиция в ЕС, пророкува Плевнелиев. А като причина за това изтъкна „притеснителната грешка“ на президента, че не посетил приема на ЕС в ООН. Гениално! Добре би било да си спомним какво поведение имаше самият Плевнелиев в Брюксел и другите европейски столици, докато се водеше държавен глава. Освен че се изявяваше като американски „ястреб“ в параноичната словесна война срещу Русия, не сме го запомнили с нищо, с което да защити интереса на страната ни. За разлика от други държавни мъже и лидери от Източна Европа, които и сега изпъкват на фона на сервилната върхушка от ГЕРБ. Изключваме лобизма му в полза на някоя и друга чужда компания, като например австрийската EVN, заради която днес трима близки на Плевнелиев са клиенти на прокуратурата и отиват на съд…
Всеки, разбира се, е свободен да изразява мнение, но точно Плевнелиев да раздава акъл и да поучава Радев на тема изтребители, ни идва множко. Господинът, който открито лобираше за американските Ф-16 и проповядваше как тези машини единствени можели да „защитят суверенитета и териториалната цялост на демократичния Алианс“, днес си позволява да съветва президента да стои „встрани и да не се бърка в работата на правителството“. Ех, Плевнелиев! Жалък и невзрачен беше, такъв и остана.

Валентин Георгиев

http://duma.bg

loading...