Съветникът на Гълъб Донев направи изненадваща прогноза

Той е категоричен, че предишното управление е било изключително хаотично

Съветникът на служебния премиер Гълъб Донев – проф. Александър Маринов направи изненадваща прогноза.

В ефира на bTV той посочи, че служебното правителство не може да промени нито геополитическата ни ориентация, нито пък да сключи нов договор с „Газпром“.

В този ред на мисли той допълни, че предишното управление е било изключително хаотично.
На въпроса дали служебният кабинет не е създаден с идеята да управлява повече от два месеца, проф. Маринов заяви категорично, че той е създаден, за да изпълни правомощията си по Конституция.

„Никой не може да каже колко време ще работи. Ако следващият парламент не може да състави правителство, ще има следващ служебен кабинет. Няма да е същият. Какъв ще е неговия състав е отделен въпрос“, обясни той.

„Имаме криза на българската политическа система и един от индикаторите е големият спад на доверие. Тя не е свързана с лошотията или с недостатъците на едни или други хора. Трябва да мине време, да се докаже, че партиите могат да си вършат предназначението“, коментира проф. Маринов.

Той прогнозира, че по всяка вероятност някои от партиите ще изчезнат, а на тяхно място ще се появят нови, за да се получи балансираната структура, която ще може да излъчи стабилно управление.
Това обаче няма как да се случи бързо, заключи той.
Източник: blitz.bg