Съдът в Донецк издаде първите три смъртни присъди на три плъха, които са отишли да убиват руснаци

Съдът в Донецк издаде първите три смъртни присъди на три плъха, които са отишли да убиват руснаци.

Отишли са, защото са решили, че могат да отидат в Украйна като на сафари. Мнозина тук пишат, че не би следвало да ги убиват, защото са се предали сами. И убият ли ги, то другите няма да се предадат.
Има логика в такива едни думи, но има и друга логика. А тя е, че може и да не се предадат другите плъхове, но няма да дойдат и нови – нали?!

Вероятно факта, че наричам тези нещастници “плъхове” може да сканадализира някого. А аз го правя съзнателно, защото по един начин гледам на украинците, които по принуда или в заблуда някаква, но се бият за своята държава – каквато и да е тя. А тези – никакъвци са отишли от майната си, за пари. Може и за слава да е… все тая. Отишли са да убиват – сега нека вземат по един държавен куршум.

П.п. Убеден съм, че въпреки присъдите тези нещастници няма да бъдат разстреляни. Ще ги разменят, а преди това ще ги помилват. Като коледните пуйки покрай деня на благодарността в кравария.

П.п.2 Има едни трима български “герои”, които още са там. В Укрия. Който има контакт с тях – не е лошо да им каже да си идват. Не за друго, но не ми се иска да гледам и слушам как българин вика: “Ахмат Сила!” и “Слава Украине в составе России!”

Христо Христов