СЪЗДАДОХ! ОБНОВИХ! ПРИЮТИХ! ПРОДЪЛЖИХ!

СЪЗДАДОХ! ОБНОВИХ! ПРИЮТИХ! ПРОДЪЛЖИХ!
Ако не вярвате в дядо Коледа, повярвайте в себе си!

от Евгени Минчев

Отминава една обикновена година. Няма какво да и пришиваме комплименти или обвинения- тя беше такава , каквато трябваше да бъде. Дали беше добра или лоша, е според представите и очакванията ни. Защо да е лоша, например, ако сме живи, здрави, оцелели, усмихнати. Добра е, защото ни има, лоша е ако ни има, без да сме научили уроци и да сме взели под внимание всички подсказки на Вселената.

Виждал съм колко усмихнати и щастливи са оцелелите от Холокоста. Въпреки преживяното и възрастта си, те сияят, достигнали до уважителни години. Не може ли и ние, независимо от сполетялото ни, да излезем от него с надежда, научени уроци, с бъдеще за себе си и околните.

Мрачните лица не оптимизират живота. Те само му пречат да се осъществи. Те са крайъгълните камъни, които животът отминава, така както вятъра се справя с някой попаднал на пътя му дирек.

Аз благодаря за тази година, в която равносметката ми е, че СЪЗДАДОХ, ОБНОВИХ, ПРИЮТИХ, ПРОДЪЛЖИХ. Създадох нови приятелства и проекти, обнових идеи и мисли, обнових отношението си към живота.

Приютих нови идеи от книгите, които прочетох, от срещите, които имах, от сбора на знания и опит. Приютих Вселената в себе си, приютих обичта и добрите намерения. И продължих…

Ако не вярвате в дядо Коледа, повярвайте в себе си!
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

Евгени Минчев