Сън в лятна нощ

Ако бяхме нормална държава, в центъра на новините в последните няколко седмици трябваше да бъде драматургията около Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Нямаше да ни занимават с премиерската ярост около празните столове по морето и с вицепремиерските изстъпления в дискотеките. Да, ама не сме. Дали ще се събудим след думите на шефа на бюрото за контрол на СРС-тата Бойко Рашков, че политици, магистрати и журналисти са подслушвани с цел сплашване и шантаж?
Какви ги говорим!? Цял бивш премиер разкри мащабна схема за подслушване в държавата. Снимаха цецомобилите. Крайният ефект – нулев. А, дружката на Цветан Цветанов – Владимира Янева, по чието време разрешителни за СРС-та се издаваха на конвейер, бе обвинена. Но само тя.
Нищо няма да се ускори в държавата или да разкърши властта Му и сега. Все пак да попитаме: ако има „фрапиращи нарушения, основно по линия на ДАНС“, защо всички се държат като паднали от Марс? Ако бюрото на Рашков в пъти е намалило нерегламентираните подслушвания, значи е констатирало кои са те. Явно не са малко. И е сигнализирало прокуратурата. Тя защо и докога ще мълчи?
Всичко е сън в лятна нощ

Ина Михайлова

Свързано изображение

http://duma.bg

loading...